Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Λαβρόφ: H Ρωσία δεν είναι άμεμπτη, αλλά δεν ντρέπεται να δείξει ποια είναι

 

ΟΡώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, τονίζοντας: «Δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία». «Κηρύξαμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί δεν είχαμε κανέναν άλλο τρόπο να εξηγήσουμε στη Δύση ότι η ώθηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν εγκληματική ενέργεια», συμπληρώνει.

Από το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως γράφει το BBC. Ο Λαβρόφ επανέλαβε την επίσημη γραμμή του Κρεμλίνου ότι υπήρχαν Ναζί στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός «αποναζιστοποιεί» τη χώρα.

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου κάλεσε τον Λαβρόφ να σχολιάσει την επίσημη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το ουκρανικό χωριό Γιαχίντνε, η οποία αναφέρει ότι «360 κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων 74 παιδιών και πέντε ατόμων με αναπηρία, εξαναγκάστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις να μείνουν για 28 μέρες στο υπόγειο ενός σχολείου χωρίς τουαλέτα και νερό… και 10 ηλικιωμένοι άνθρωποι πέθαναν».

«Αυτό είναι ο πόλεμος εναντίον των Ναζί;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC τον Λαβρόφ, με εκείνον να απαντά: «Είναι πολύ κρίμα… αλλά διεθνείς διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, δέχονται πιέσεις από τη Δύση. Και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται από τη Δύση…

 Η Ρωσία δεν είναι άμεμπτη. Η Ρωσία είναι αυτό που είναι. Και δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε», υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε για την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βρίσκεται εξάλλου και στον επίσημο κατάλογο των μη φιλικών χωρών της Ρωσίας, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι πλέον δεν νομίζει ότι υπάρχει περιθώριο ούτε καν για ελιγμούς. «Και ο Μπόρις Τζόνσον και η Λιζ Τρας λένε ανοιχτά ότι “πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία”, “πρέπει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να γονατίσει”. Συνεχίστε, λοιπόν, κάντε το!», τόνισε.


ΠΗΓΗ  https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου