Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο με τον Χαρδαλιά στον Άη Στράτη - "Είστε σε τουρκικό εναέριο χώρο"

 Η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε στον Άη Στράτη τον Νίκο Χαρδαλιά

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα στον εθνικό εναέριο χώρο καθώς η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε στον Άη Στράτη τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον αρχηγό της αεροπορίας μετέβαιναν στον Άγιο Ευστράτιο όταν τους έστειλαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι το ελικόπτερο βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο. Οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους

Σημειώνεται ότι η περιοχή ελέγχεται από το FIR της Αθήνας ενώ τέτοιου τύπου παρενοχλήσεις γίνονται συστηματικά από την Τουρκία. Ωστόσο, αυτές οι παρενοχλήσεις δεν αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα πληρώματα των ελληνικών ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο με τον Χαρδαλιά στον Άη Στράτη - "Είστε σε τουρκικό εναέριο χώρο"

"Πάντοτε θα είμαστε εδώ"

Τριάντα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μια μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει!

Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από τον Άγιο Ευστράτιο λίγη ώρα αργότερα όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του μνημείου του, στο ακριτικό νησί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα η εκπρόσωπος του Χουλουσί Ακάρ είχε φτάσει στο σημείο να θεωρεί παραβίασεις του Διεθνούς Δικαίου τις επισκέψεις ελλήνων υπουργών στα νησιά, βάζοντας στο "στόχαστρο" τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του υπουργείου είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διέπραξε 953 παραβιάσεις μέσα στο 2022, προσθέτοντας τα εξής: "Στο διάστημα αυτό η παραβίαση του διεθνούς δικαίου συνεχίστηκε καθώς πραγματοποιήθηκαν 73 επισκέψεις στα εν λόγω νησιά, οι 24 από αυτές από τον Υφυπουργό Άμυνας".

τουρκια - εκπροσωπος Ακαρ

ΠΗΓΗ thetoc

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου