Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Μανιάτης, Να προετοιμαστούμε για δύσκολες καταστάσεις το χειμώνα. Στα ύψη οι τιμές της ενέργειας

 

Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολες καταστάσεις τον επερχόμενο χειμώνα δηλώνει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.  

Υπάρχει ένας κίνδυνος, η παγκόσμια παραγωγική ικανότητα να εξαντληθεί συμπληρώνει ο Κος Μανιάτης.  Σας θυμίζω ότι  τα τελευταία 4-5 χρόνια εξαιτίας και της πορείας προς την πράσινη μεταβίβασε είχαν μειωθεί οι διεθνείς επενδύσεις σε υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου η πανδημία ήρθε και το έκανε ακόμη χειρότερα. Θα εκτοξευθούν στα ύψη οι τιμές ενέργειας τον επερχόμενο χειμώνα τονίζει ο καθηγητής. 

Έχουμε φροντίσει να μην είμαστε τόσο εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο όσο εξαρτημένη είναι Γερμανία. Η Γερμανία είναι πλήρως εξαρτημένη από τη Ρωσία και το φυσικό αέριο και τώρα δυστυχώς πληρώνει το τίμημα αυτής της επιλογής των τελευταίων 30 ετών. Πραγματικά τα νέα από τη Γερμανία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά αλλά δυστυχώς είναι η κατάσταση σήμερα. Διαβάζοντας την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας στον Γερμανό καγκελάριο δείχνει ότι τα πράγματα θα αγριέψουν και από πλευράς Εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών και αυτό σημαίνει ότι αν στη Γερμανία, που έτσι κι αλλιώς καθοδηγεί την πορεία εξέλιξης της ευρωπαϊκής οικονομίας συνολικότερα, αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται τόσο άσχημα όσο προσπαθεί να προετοιμάσει το γερμανικό λαό η κυβέρνηση του τότε εμείς εδώ στην Ελλάδα Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτές τις προειδοποιήσεις. Στη Γερμανία και σε άλλες χώρες πχ και στη Γαλλία υπάρχουν σχετικές προειδοποιήσεις και η χώρα μας δύσκολα θα μείνει αλώβητη

Χρειάζεται μία και εσωτερική μας δημόσια συζήτηση ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα δηλαδή κυβέρνηση και αντιπολίτευση στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στην κοινωνία των πολιτών με την συμμετοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την επερχόμενη πραγματικότητα. 

▶ Πηγή: Real FM

https://www.real.gr/realfm/


ΠΗΓΗ Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου