Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ρωσικές βόμβες διέλυσαν τα ουκρανικά σχολεία – Χτίζουν υπόγειες αίθουσες


Και ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται ακατάπαυστα στην ουκρανική επικράτεια, οι Αρχές στην περιφέρεια της Ζαπορίζια έχτισαν το πρώτο υπόγειο σχολείο, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους μαθητές το προσεχές φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στις ειδικές σχολικές αίθουσες θα βρεθούν 500 παιδιά. Είναι χτισμένο περίπου επτά μέτρα κάτω από τη γη και θα παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στους μαθητές και τους δασκάλους.

Στο μεταξύ, οι ουκρανικές υπηρεσίες δίνουν αγώνα δρόμου για να αποκατασταθούν οι ζημιές στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας, όπου τα περισσότερα λειτουργούν πλέον και σαν καταφύγια.

Αρκετοί γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους εφόσον η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, άλλοι αναφέρουν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια αίσθηση της κανονικότητας.

Τον περασμένο μήνα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ειδική έκθεση ανέφερε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έθεσε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υπό πίεση.

Ο υπουργός Παιδείας της Ουκρανίας δήλωσε πριν από μερικούς μήνες ότι ένα στα επτά σχολεία είναι σχεδόν κατεστραμένο.

Πάνω από 3,500 σχολικές δομές έχουν υποστεί ζημιές και περίπου 400 έχουν καταστραφεί εντελώς, αναφέρουν οι ουκρανικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση Ζελένσκι λέει ότι οι ρωσικές επιθέσεις παραβιάζουν το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το κόστος για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας την επόμενη δεκαετία ανέρχεται στα 378 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου