Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Στόλτενμπεργκ: Επρεπε να είχαμε δώσει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία νωρίτερα


Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνω είναι ότι θα έπρεπε να είχαμε παράσχει μεγαλύτερη στήριξη νωρίτερα, τόνισε ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Υποστήριξε ότι αυτό ίσως είχε αποτρέψει την εισβολή.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα έπρεπε να είχαν προμηθεύσει το Κίεβο με περισσότερα όπλα πριν την εισβολή της Ρωσία για να αποτρέψουν τον πόλεμο, τόνισε την Παρασκευή ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ. 

«Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνω και βλέπω πολύ πιο καθαρά τώρα είναι ότι θα έπρεπε να είχαμε παράσχει στην Ουκρανία πολύ μεγαλύτερη στρατιωτική στήριξη πολύ νωρίτερα» ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ στους Financial Times. 

«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα έπρεπε να τους είχαμε δώσει περισσότερα όπλα πριν την εισβολή» πρόσθεσε. 

Πριν την εισβολή της Ρωσίας το 2022 η αποστολή όπλων στην Ουκρανία ήταν μεγάλο θέμα συζήτησης μεταξύ των συμμάχων, υποστήριξε ο Στόλτενμπεργκ.

«Οι περισσότεροι σύμμαχοι διαφωνούσαν με αυτό, πριν την εισβολή, φοβόντουσαν τις συνέπειες» σημείωσε. «Είμαι περήφανος για αυτά που κάναμε αλλά θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα αν είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ίσως να είχε αποτρέψει την εισβολή ή τουλάχιστον να είχε κάνει πολύ πιο δύσκολο για τη Ρωσία να κάνει αυτό που έκανε» τόνισε. 

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου