Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Η Πολωνία ξεκινά την κατασκευή οχυρώσεων στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Φιλόδοξο έργο της Βαρσοβίας


Οκτώβριος 5, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Πολωνία θα αρχίσει να κατασκευάζει τα πρώτα στοιχεία των οχυρωμένων αμυντικών γραμμών στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία έως τα τέλη του 2024, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στη Βαρσοβία, σύμφωνα με το Reuters.

Στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Βαρσοβία ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα ξοδέψει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τα βόρεια και ανατολικά της σύνορα με οχυρώσεις, επιτήρηση, αναγνώριση και συστήματα αντι-drone έως το τέλος του 2028 για να αποτρέψει τους αντιπάλους ή να βοηθήσει στην απόκρουση μια πιθανής επίθεσης.

«Τις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τις πρώτες δοκιμές των στοιχείων της Ανατολικής Ασπίδας στα πεδία εκπαίδευσης του πολωνικού στρατού και φέτος θα αρχίσουμε να τα κατασκευάζουμε στα ανατολικά και βόρεια σύνορα», δήλωσε ο Σέζαρι Τόμτσικ, σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε ότι το έργο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία, καθώς και με τον βρετανικό στρατό.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία την οδήγησε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 4,2% του ΑΕΠ το 2024 και να τις σχεδιάσει στο 4,7% το 2025.

Ο Υπουργός Άμυνας Βλαντισλάβ Κοσινιάκ – Καμούς ρωτήθηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αμυντικά κονδύλια μετά το 2025 και είπε η ανοδική τάση πρέπει να διατηρηθεί.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή έχει αρνητικές συνέπειες για την Πολωνία.

«Δημιουργεί τον κίνδυνο τα μάτια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να είναι στραμμένα σε αυτήν την περιοχή και όχι στην Ουκρανία, κάτι που δεν είναι καλό για εμάς», εξήγησε ο Κοσινιάκ – Καμούς.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου