Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Επέστρεψε στη Λεμεσό το αμερικανικό πλοίο USS Wasp (pics)


Μετά από σχεδόν έξι μήνες συνεχών επιχειρήσεων στη θάλασσα, έφτασε χθες στη Λεμεσό το πλοίο USS Wasp (LHD 1) των ΗΠΑ.  

Το πολεμικό πλοίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι Λεμεσού για εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμό στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Στην ανάρτηση της η Πρέσβειρα Φίσερ, καλωσορίζει το πλοίο και το πλήρωμα του. Όπως αναφέρει «το WASP βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να αποτρέψει την επιθετικότητα και να υποστηρίξει την περιφερειακή σταθερότητα».

 

Ενώ το πλοίο θα βρίσκεται στο λιμάνι, οι Ναύτες και οι Πεζοναύτες της Αμφίβιας Ομάδας Ετοιμότητας Wasp (WSP ARG) και της 24ης Μονάδας Εκστρατευτικού Σώματος Πεζοναυτών (SOC) θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών με ξένες στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κύπρο και την οικοδόμηση σχέσεων με την τοπική κοινότητα. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ένα πολυεθνικό τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο διοργανώνεται από τη Βασιλική Αεροπορία, καθώς και μια εθελοντική δράση στο Σχολείο Αγγλικής Εκπαίδευσης Logos.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του πλοίου στο λιμάνι (MDVR), οι Πεζοναύτες της 24ης Μονάδας Εκστρατευτικού Σώματος Πεζοναυτών (SOC) θα συμμετάσχουν σε τακτικές διμερείς εκπαιδευτικές ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου στην Πάφο και στη Λάρνακα, σε συνεργασία με τη Δημοκρατία της Κύπρου. Αυτή η εκπαίδευση αποτελεί μέρος της προγραμματισμένης αποστολής τους και επικεντρώνεται στη διατήρηση της ετοιμότητας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ναυτικών και πεζοναυτικών δυνάμεων, ώστε να είναι πάντα έτοιμοι για οποιαδήποτε αποστολή.

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου