Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Η κυβέρνηση της Λιβύης εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην ομάδα BRICS


Οκτώβριος 5, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης της κυβέρνησης που ορίστηκε από το κοινοβούλιο, Αμπντέλ -Χαντί αλ Χουάιτζ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην ομάδα BRICS, όπως δημοσιεύει η al Watan-ly.

Ο αλ Χουάιτζ είπε στο ρωσικό πρακτορείο «Novosti», «οι BRICS είναι ένας σημαντικός οικονομικός όμιλος και είμαι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την ένταξη της Λιβύης στους BRICS».

Πρόσθεσε, «Μελετούμε αυτό το βήμα ως μέρος της στρατηγικής μας με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών επικοινωνιών με τις αναπτυσσόμενες χώρες και τη διασφάλιση σταθερής οικονομικής ανάπτυξης». «Πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά σε αυτό το βήμα».

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα προς αυτόν τον στόχο και έχει εκπονήσει μια ομάδα μελετών, «αλλά τέτοιες αποφάσεις απαιτούν έρευνα με διάφορους πολιτικούς κύκλους… Θα εργαστούμε πάνω σε αυτό και θα επιδιώξουμε να ενταχθούμε στους BRICS, τουλάχιστον ως παρατηρητής από το πρώτο στάδιο».

Ο όμιλος BRICS, ο οποίος ιδρύθηκε το 2006, περιλαμβάνει επί του παρόντος 10 χώρες: Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, καταλήγει το αραβικό δημοσίευμα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου