Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση του πρωθυπουργού με Αμερικανούς γερουσιαστές

Με ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε συνάντηση εργασίας στην οικία του στα Χανιά ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για γερουσιαστές που συμμετέχουν σε επιτροπές για την κατανομή πόρων, πληροφοριών και της ενέργειας. 

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης. Από την αμερικανική πλευρά έλαβαν μέρος οι Γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn και John Hoeven.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και στον ρόλο της στην ανάπτυξη του Κάθετου Διαδρόμου ενέργειας και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου