Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο δεν νομιμοποιείται από το λαό

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/01/109861/


Πρωτόγνωρο μόρφωμα, εν είδει νόμου, χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε, προχθές, η Βουλή, τονίζοντας ότι οι δημοκρατικές εκλεγμένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές νομιμοποιούνται μόνον μέσω της λαϊκής βούλησης. Αναφερόμενοι στη προχθεσινή ψηφοφορία, καταγγέλλουν τους βουλευτές ότι παραβίασαν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στην οποία, όπως αναφέρουν, εισήχθησαν “εν είδει «πλαισίου προϋπολογισμού» μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ.

Οι πρόεδροι υπογραμμίζουν ότι η Βουλή ψήφισε χθες «εν είδει νόμου, ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά της μόρφωμα, στερούμενο κανονιστικών διατάξεων: το “Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής”».


Η Βουλή έπραξε αυτό «παρασυρόμενη από την εκτελεστική εκπροσώπηση των Ελλήνων, που παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το κανονισμό της Βουλής εισήγαγε εν είδει “πλαισίου προϋπολογισμού” μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου, τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καταδικάζουν «απερίφραστα την αλόγιστη και χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών, οι οποίοι ουδόλως παρανομούν, αλλά απλώς ασκούν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών».

Ακόμη, οι πρόεδροι επισημαίνουν «πως τέτοιες πρακτικές, οι οποίες υπερβαίνουν το επιβαλλόμενο μέτρο και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία ανάμεσα στο χρησιμοποιούμενο μέσο και στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, πέρα από την αναμφισβήτητη αντίθεσή τους προς τις παραδοχές του νομικού μας πολιτισμού, ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους εκτροπών σε πολιτειακό επίπεδο, με συνέπειες απροσδιόριστες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Οι δικηγόροι της χώρας δηλώνουν ότι «θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας, ο οποίος τυγχάνει θύμα της κρατικής ή μη κρατικής αυθαιρεσίας και θα εξετάσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του».
Τέλος, εκφράζουν «την αγωνία τους για ό,τι ακολουθήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου