Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Με τα όπλα οι κομμάντο του Λιμενικού ... "έπεισαν" τους ακτιβιστές!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

(Ανανέωση 20.31): Υπό την απειλή των όπλων της ειδικής δύναμης του Λιμενικού οι ακτιβιστές δέχθηκαν να επιστρέσουν στο Πέραμα οι επιβαίνοντες του υπό αμερικανική σημαία πλοίου «The Audacity of Hope».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει μέσω του twitter ένας από τους επιβαίνοντες ο δημοσιογράφος του CNN Phil Black «μετά την απειλή με όπλα από τους κομάντος του λιμενικού για επέμβαση στο πλοίο το "The Audacity of Hope" επιστρέφει στο λιμάνι συνοδευόμενο απο σκάφη του λιμενικού».
Οι ακτιβιστές που βρίσκονται στο «Audacity of Hope», αλλά και όσοι βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, δήλωναν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και να φέρουν εις πέρας την ανθρωπιστική αποστολή, καταγγέλοντας την ελληνική κυβέρνηση για συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ.
Λίγο μετά τις 7 άρχισε ένα θρίλερ όταν οι επιβαίνοντες αναρτούσαν μηνύματα σύμφωνα με τα οποία οι κομάντος του λιμενικού τους απειλούσαν με όπλα και με επέμβαση σε περίπτωση που δεν επέστρεφαν στο λιμάνι.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η μοναδική ενημέρωση που υπήρχε ήταν πως το «πλοίο έφυγε παράνομα από τα ναυπηγεία Περάματος» χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Ρεσάλτο από τους λιμενικούς ανοικτά του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα στο πλοίο με αμερικανική σημαία που επιχείρησε να αποπλεύσει χωρίς άδεια για την Γάζα. Το πλοίο αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από το Πέραμα αλλά ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού, καθώς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είχε αποφασίσει την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Σαφώς βρισκόμαστε ενώπιος μιας κρίσης η οποία δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί δεδομένου ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά των επιβαινόντων στο καράβι.
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής αγγελίας προς ναυτιλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.
Γενικά επιδεικνύεται αποφασιστικότητα να μην αφεθεί κανένα σκάφος που θα περάσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα να πλεύσει προς Ισραήλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου