Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Γερμανικά ΜΜΕ: Συμβολική η συμμετοχή των Γερμανικών τραπεζών


XRIMANEWS.GR«Ελάχιστη αλλαγή», μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, εκτιμά η Frankfurter Allgemeine Zeitung γιατί: «Μένουν ανοιχτά ακόμη πολλά ερωτήματα, όπως π.χ. είναι ρεαλιστικά έσοδα τα υπολογιζόμενα 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικής και δημόσιας περιουσίας; Και το σημαντικό, πότε θα διαπιστώσει η τρόικα, την εκπλήρωση ή όχι των όρων του μεσοπρόθεσμου;»
 
«Ολοκληρώθηκε τελικά η ψήφιση του νέου πακέτου περικοπών στην Αθήνα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Süddeutsche Zeitung και σε σχόλιο με τίτλο «Σε ομηρία» υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέτυχε στην προσπάθειά του να συμβάλλουν ουσιαστικά οι τράπεζες για τη διάσωση της Ελλάδας και να συρρικνωθεί έτσι η επιβάρυνση των φορολογούμενων.
«Το ποσόν (που συμφωνήθηκε) έχει συμβολική σημασία, πόσον μάλλον που ένα μέρος του εγγυάται πάλι το κράτος. …(Ο κ. Σόιμπλε) απέτυχε γιατί οι οίκοι αξιολόγησης απείλησαν πως θα χαρακτηρίσουν σαν χρεοκοπία, τον εξαναγκασμό των ιδιωτών-επενδυτών να συμμετέχουν στην (ήπια) αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…Το κράτος βρίσκεται ξανά στην ομηρία των χρηματαγορών».

dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου