Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ελληνική Ένωση Χημικών: "Δεν υπάρχει ασφαλής χρήση χημικών" (vids)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331459.html

Στα μάτια και το αναπνευστικό επιδρούν, ανάλογα με τις ουσίες που περιέχουν, τα χημικά, η χρήση των οποίων δεν μπορεί ποτέ να είναι ασφαλής, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Την εισαγγελική παρέμβαση για τη χρήση χημικών ουσιών στο Σύνταγμα, προκάλεσαν οι καταγγελίες του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντου, για αλόγιστη χρήση χημικών ουσιών.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, την Παρασκευή (01/07), ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Ένωσης Χημικών, Πάνος Δρούγκας, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, σημειώνοντας πως “είναι επικίνδυνα, καθώς δεν πρόκειται για μία ουσία, αλλά για σκευάσματα, που περιέχουν συνδυασμό ουσιών, που σε συνδυασμό με την ποσότητα έκθεσης, μπορεί να αποβούν ακόμη και μοιραία”. Ο κ. Δρούγκας τόνισε, ότι κάθε χημικό κατασκεύασμα πρέπει να φέρει ταυτότητα προϊόντος, που να εξηγεί τους κίνδυνους που μπορεί να προκαλέσει και πως μπορεί να γίνει η χρήση του ασφαλής και υπογράμμισε τη θέση της Ένωσης Χημικών, να μη χρησιμοποιούνται τέτοιες ουσίες.
Νωρίτερα, σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνέλεξε ορισμένα από τα φιαλίδια που περιείχαν χημικά και τα απέστειλαν στο χημείο του κράτους, ενώ ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.
Πάντως, περισσότερα στοιχεία ζήτησε ο κ. Τέντες από τους ιατρούς, για τη χρήση των χημικών και τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο κ. Τέντες επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για τις ενέργειές του, αφού πρώτα λάβει το υπόμνημα που έχει ζητήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα απο χημικά by News247
Μ. Όθωνας: Η ισορροπία δεν είναι εύκολο να τηρηθεί απόλυτα
“Η διασφάλιση του δικαιώματος της διαδήλωσης και η διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας της πόλης, είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες κινείται η αστυνομία”, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, σημειώνοντας πως η ισορροπία είναι λεπτή και δεν είναι εύκολο να τηρηθεί απόλυτα.
Ο κ. Όθωνας υπεραμύνθηκε της επιχείρησης της Αστυνομίας και είπε ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας είχε τρεις κόκκινες γραμμές: “την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη λειτουργία της Βουλής και την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών και τέλος να μην επεκταθεί η σύγκρουση και η αποσταθεροποίηση”.
Ακόμη, σημείωσε, ότι δεν είναι νόμιμο να πετάει ένας αστυνομικός πέτρα, καθώς και ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή ούτε από την πολιτική, ούτε από τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν συλλαμβάνονται οι ταραξίες, είπε “να τελειώνουμε με αυτό το καλαμπούρι”, καθώς δεν πρόκειται για ξεχωριστή ομάδα, αλλά για άτομα που αναμιγνύονται με τον κόσμο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην μπορεί να επιχειρήσει στοχευμένα.

Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα by News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου