Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Τι είδους δημοκρατία έχει η Ελλάδα όταν ψηφίζει υπό τις εντολές των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον;»

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     «Γελοίο είδος δημοκρατίας», χαρακτήρισε αυτό που συνέβη τις δύο τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα Guardian, σχολιάζοντας ότι κάτω από τις αφόρητες πιέσεις των Βρυξελλών οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν το πακέτο των σκληρών μέτρων για την επόμενη τριετία.
Όποιος μίλησε τα τελευταία χρόνια για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, τώρα δικαιώνεται αναφέρει η εφημερίδα. Μετά την ψήφιση του πακέτου μέτρων από μια οριακή πλειοψηφία, οι πολιτικοί έφευγαν από το κοινοβούλιο συνοδευόμενοι από την αστυνομία. Ο αρχηγός του «ακροαριστερού» (όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα) κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, είχε δηλώσει στην ελληνική Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά με τόσο κόσμο εναντίον της. Αν και πολλοί ήταν οι βουλευτές που πιθανόν να συμφωνούσαν μαζί του, κανείς δεν ανέφερε τίποτα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 80% των Ελλήνων αντιτίθενται σ’ αυτά τα μέτρα λιτότητας.
Μπορεί οι διαδηλωτές να σκορπίστηκαν μετά από τεράστιες ποσότητες δακρυγόνων από την αστυνομία, ωστόσο, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε, τονίζει η Guardian. Στην Ελλάδα υπάρχει μακρά παράδοση μη εμπιστοσύνης στο κράτος, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μόνο που τώρα έχουν επιβληθεί δια της βίας από τους υποτιθέμενους φίλους και γείτονες της ευρωζώνης.
Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι όταν κανείς διαβάζει το Μεσοπρόθεσμο, βλέπει τα «σχέδια» που επέβαλε το ΔΝΤ στην Αργεντινή. Αύξηση φόρων και εισφορών, απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μεγάλη μείωση μισθών. Μάλιστα, αναρωτιέται πως δεν υπάρχει κανένα πλέον επιχείρημα πως το νέο δάνειο και το σχέδιο του roll over μπορεί να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Η Ελλάδα φορτώνεται με ρευστό, ώστε να μπορεί να ξεπληρώσει τα δάνεια στις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου