Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΥΛΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Κοίτα ποιος μιλάει για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63349282
Διάσημος για την άστατη προσωπική ζωή και τις ακραίες πολιτικές θέσεις του, ο φανατικός ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος της Τσεχίας συνηθίζει να ανάβει φωτιές στην Ευρωζώνη

Ο Τσέχος πρόεδρος... εντυπωσίασε τον περασμένο Απρίλιο με την ικανότητα να «εξαφανίζει» αντικείμενα. Τη μια στιγμή θαυμάζει μια πένα και αμέσως μετά την.. τσεπώνει σε ανύποπτο χρόνο. Το επεισόδιο κατα
Ο Τσέχος πρόεδρος... εντυπωσίασε τον περασμένο Απρίλιο με την ικανότητα να «εξαφανίζει» αντικείμενα. Τη μια στιγμή θαυμάζει μια πένα και αμέσως μετά την.. τσεπώνει σε ανύποπτο χρόνο. Το επεισόδιο καταγράφηκε από τις κάμερες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Χιλιανό πρόεδρο Σεμπάστιαν Πινιέρα.
Για άλλη μια φορά, ο Τσέχος πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους, έκανε επίδειξη του ευρωσκεπτικισμού του και της αντίθεσής του στο ευρώ βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα, σε μία εποχή που η ΕΕ προσπαθεί να βρει μία φόρμουλα συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το δάνειο της ΕΕ και του ΔΝΤ στη χώρα μας ως "δώρο που δεν είναι εξοφλητέο και που θα οδηγήσει τη χώρα στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία". Η αναγκαία λύση για τον Κλάους είναι η μείωση των χωρών της Ευρωζώνης, άρα και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.Οι δηλώσεις αυτές δεν ξενίζουν κανέναν, καθώς είναι γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του. Αυτός ήταν εξάλλου που έκανε τις Βρυξέλλες να χάσουν την υπομονή τους μαζί του, όταν το 2010 αρνιόταν να υπογράψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Οταν έγινε πρωθυπουργός το 1992 ξεκίνησε ένα ξέφρενο ράλι ιδιωτικοποιήσεων. Βέβαια, τα "φιλέτα" πήγαν στα χέρια φίλων, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Οι μαζικές αυτές ιδιωτικοποιήσεις χαρακτηρίστηκαν από τον τότε πρόεδρο της χώρας, Βάτσλαβ Χάβελ, ως "καπιταλισμός των γκάνγκστερ". Το 1997, ο Κλάους αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας σκανδάλου παράνομης χρηματοδότησης του κόμματός του, αλλά το 2003 επέστρεψε στην πολιτική σκηνή ως πρόεδρος πλέον. Εχει αμφισβητήσει τις κλιματικές αλλαγές και θεωρεί πως οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας "επιδοτούνται υπερβολικά". Αντιθέτως πιστεύει πως πρέπει να ενισχυθεί η πυρηνική ενέργεια.
Αντιτίθεται σθεναρά στον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων, έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά των μη κυβερνητικών οργανισμών, θεωρώντας τους τόσο "επικίνδυνους όσο ο κομμουνισμός".
Συλλέκτης... αεροσυνοδών
Σύζυγος του Κλάους είναι η Λίβια Ροζαμούντα Κλαουσόβα, από τη Σλοβακία, οικονομολόγος. Εχουν δύο γιους και πέντε εγγόνια. Ωστόσο, φαίνεται πως ο πρόεδρος δεν λέει όχι σε εξωσυζυγικές περιπέτειες: Το 1991, όταν ήταν ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής ζωής της Τσεχοσλοβακίας στη μετα-κομμουνιστική εποχή, είχε σχέση με την αεροσυνοδό Εύα Σβόμποντοβα. Το 2002, συνδέθηκε με την 24χρονη φοιτήτρια οικονομικών Κλάρα Λοχίνσκα και το 2008 έγινε γνωστό πως πέρασε τη βραδιά μετά την τελετή ορκωμοσίας του για τη δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα με την 25χρονη Πέτρα Μπεντνάροβα, επίσης αεροσυνοδό, η οποία εργάζεται στο προεδρικό αεροπλάνο.
Οταν μαθεύτηκε ο δεσμός, ο Κλάους αντιμετώπισε με φιλοσοφική διάθεση την υπόθεση λέγοντας πως αν "ένας άνδρας περάσει τον δρόμο με κόκκινο, τότε θα πρέπει να περιμένει ότι θα τον πατήσει αυτοκίνητο". Το? αυτοκίνητο -η γυναίκα του- πάντως δεν τον πάτησε, ενώ το τσέχικο σκανδαλοθηρικό περιοδικό "Aha!" ισχυρίστηκε προσφάτως σε άρθρο του πως ο 70χρονος πρόεδρος συνδέθηκε και πάλι με την Μπεντνάροβα. Η κοινή γνώμη, πάντως, στην πλειονότητά της δεν δείχνει να ενοχλείται με τις περιπέτειες του Κλάους, θεωρώντας τες "φυσικές" για έναν άνδρα.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
katsarou@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου