Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αλγερία: «Υπό την ευθύνη μας τα μέλη της οικογένειας Καντάφι»

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Αλγερία: «Υπό την ευθύνη μας τα μέλη της οικογένειας Καντάφι»
Για τους συγγενείς του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι που έγιναν δεκτοί από την Αλγερία "την ευθύνη έχουν οι Αλγερινοί", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμεντ Ουγιαχία.

Τα μέλη της οικογένειας Καντάφι στην Αλγερία είναι "υπό την ευθύνη των Αλγερινών", δήλωσε ο Ουγιαχία στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της έναρξης της φθινοπωρινής συνόδου του Συμβουλίου του Έθνους (Γερουσία).

"Οι ίδιοι οι Λίβυοι το δήλωσαν και μας ζήτησαν να τους θεωρούμε ως Αλγερινούς", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο APS.

Η υποδοχή τους από την Αλγερία "είναι μια ανθρωπιστική περίπτωση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης και άλλων ανθρωπιστικών περιπτώσεων", είπε. "Αλγερία έχει μια ιστορία, παραδόσεις και πολιτισμό, και η Λιβύη, αδελφή χώρα με αρχαία ιστορία, είναι ένας γειτονικός λαός με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα ένδοξο παρελθόν και ένα λαμπρό μέλλον", δήλωσε ο Ουγιαχία.

Η Αλγερία δέχτηκε στις 29 Αυγούστου τρία παιδιά Μουάμαρ Καντάφι-την Αίσα που γέννησε ένα κοριτσάκι στο αλγερινό έδαφος, τον Μοχάμεντ και τον Χάνιμπαλ, συνοδευόμενους απο την Σάφια, τη δεύτερη σύζυγο του έκπτωτου ηγέτη.

Το εθνικό μεταβατικό συμβούλιο (CNT), πολιτικός βραχίονας της λιβυκής εξέγερσης, χαρακτήρισε την επομένη "πολύ απερίσκεπτη" την συμπεριφορά της Αλγερίας, που ενεργεί, όπως ισχυρίστηκε, κατά "των συμφερόντων του Λιβυκού λαού" δεχόμενη τα παιδιά του Καντάφι.

Ο Ουγιαχία είπε ότι τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν έγιναν δεκτά από άλλες χώρες, χωρίς να προκληθεί τέτοια κατακραυγή, όπως επίσης και η υποδοχή απο την Σαουδική Αραβία του ανατραπέντος πρόεδρου της Τυνησίας Μπεν Αλι και της οικογένειάς του από τις 14 Ιανουαρίου η οποία δεν προκάλεσε "τέτοιο σάλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου