Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Δελαβέκουρας: Προβληματισμός για τις απειλές της Τουρκίας για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


delabekouras 300x225 Δελαβέκουρας: Προβληματισμός για τις απειλές της Τουρκίας για το φυσικό αέριο της ΚύπρουΑιτία σοβαρότατου προβληματισμού, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς – αναφορικά με το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί το φυσικό της πλούτο – ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.



Στη δήλωση του ο κ. Δελεβέκουρας ανέφερε ότι«οι απειλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς και άλλες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εγείρουν σοβαρότατο προβληματισμό για τις συνέπειες της τουρκικής συμπεριφοράς στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια κρίσιμη και εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο, λόγω των γεγονότων στη Συρία και τη Λιβύη και των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Παλαιστινιακό».
Οπως είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ «η συμπεριφορά αυτή είναι αντίθετη με τη διακηρυγμένη τουρκική πολιτική ‘μηδενικών προβλημάτων’”.
Καλούμε την τουρκική Κυβέρνηση, ανέφερε, να συμπεριφερθεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο συχνά τελευταία επικαλείται.
Ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε ότι «για το θέμα του αυτονόητου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί τον φυσικό της πλούτο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετηθεί. Άλλος σχολιασμός, ειδικά για τα λεγόμενα του κ. Μπαγίς, δεν αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου