Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Sabah: "Συντρίβεται η ελληνική κοινωνία"

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/sabah.html#more


Σεπτέμβριος 4, 2011.

Γράφει ο Stelyo Berberakis
Η κρίση στη γειτονική χώρα άρχισε να κτυπά όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Ένας ιερέας, συνελήφθη στην προσπάθειά του να πουλήσει το 700 ετών Κοράνι.

Τηλεπαρουσιαστής πήγε να πουλήσει κλεμμένες εικόνες.

Τα σχολεία δεν έχουν βιβλία.

Οι αστυνομικοί ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν για τους μισθούς τους.

Η  βαθιά οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα φαίνεται από το ότι ένας κληρικός προσχώρησε στο διάβολο.

Ένα κληρικός στο νησί της Κρήτης προσπάθησε να πουλήσει ένα χρυσοκέντητο Κοράνι του 13ου αιώνα για έξι εκατομμύρια ευρώ και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.  Οι πληροφορίες δεν είναι σαφείς για το πώς έφθασε  το Κοράνι στα χέρια του.


Ωστόσο, ο αρχές ασφαλείας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ιστορικών χειροποίητων αντικειμένων, εντόπισαν τον ιερέα επ’ αυτοφώρω. Πως βρέθηκε στα χέρια του Ιερέα κανείς δεν γνωρίζει, ενώ γίνεται προσπάθεια από τις πρεσβείες των ισλαμικών χωρών αλλά και της αστυνομίας να βρουν την άκρη.

Μία μέρα πριν, εντοπίστηκε έργο του ζωγράφου Peter Paul Rubens, το οποίο είχε κλαπεί το 2011 από  το μουσείο της Γάνδης  του Βελγίου και είναι έργο του 1613 « Καληδονία κυνήγι αγριόχοιρου»,   και συνελήφθη τηλεπαρουσιαστής  στην προσπάθειά του  να το πουλήσει έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της τηλεόρασης.

Τα σχολικά συγγράμματα

Μια άλλη διάσταση της οικονομικής κρίσης είναι αυτή που ξέσπασε στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο αυτό, για το σχολικό έτος 2011-12, δεν συμφώνησε στην αγορά χαρτιού από τους έμπορους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκαιρα η σχολική διδακτέα ύλη. Στο τέλος οι έμποροι χάρτου κατέβασαν τις τιμές σε μια προσπάθεια συμβιβασμού με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου αλλά τα βιβλία θα διανεμηθούν στις 15 Οκτωβρίου.

Διαμαρτυρία αστυνομικών για μισθούς

Άλλη μια περίπτωση της οικονομικής κρίσης είναι οι μισθοί και τα μπόνους των αστυνομικών που έχουν μειωθεί. Οι αστυνομικοί θα προβούν σε διαμαρτυρία προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στις 9  με 11 Σεπτεμβρίου, όταν θα παραβρεθεί  στα εγκαίνια της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συγχρόνως  και άλλα κοινωνικά στρώματα εργαζομένων θα συμμετάσχουν σε διαμαρτυρίες τις ημέρες εκείνες.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κρίση

Άλλη μια περίπτωση της οικονομικής κρίσης είναι αυτής στον κόσμο του αθλητισμού. Η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που έπαιξε στο Ισραήλ δεν μεταδόθηκε ζωντανά στην Ελλάδα. Το υψηλό κόστος που ζήτησε το Ισραήλ απορρίφθηκε και ματαιώθηκε η ζωντανή αναμετάδοση του συναρπαστικού αγώνα που είχε αποτέλεσμα 2-1, μόνο το ραδιόφωνο το είχε, όπως και στο παρελθόν.
--
Πηγή: Sabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου