Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ιταλια: Δεν πιέζουμε την ΕΚΤ, διαλαλεί ο Φρατίνι

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=306948
    Η Ιταλία δεν ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να συνεχίσει να αγοράζει ιταλικά κυβερνητικά ομόλογα από την αγορά, τονίζει σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, υπογραμμίζοντας πως τόσο ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι έχουν στενή επαφή με τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για την αναταραχή στις αγορές η οποία έχει χτυπήσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
 



"Όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός κι έτσι δεν υπάρχουν παρακλήσεις, πιέσεις" για την αγορά ομολόγων, είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας διάσκεψης.
Χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αγοράζει ιταλικά ομόλογα.
Το ιταλικό χρέος έχει αγγίξει τα 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ, εκτοξεύοντας το κόστος δανεισμού σε μη βιώσιμα επίπεδα. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προσπαθεί να περάσει, εν μέσω διαφωνιών, μια δέσμη σκληρών μέτρων για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού έως το 2013.
"Η ιταλική κυβέρνηση θα απαντήσει στην ΕΚΤ με έργα, εγκρίνοντας τον προϋπολογισμό πολύ γρήγορα", τόνισε ο Φ. Φρατίνι σήμερα το πρωί, προσθέτωντας ότι "δεν βλέπω κανένα λόγο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για τον προϋπολογισμό".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου