Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

DER SPIEGEL «Η τρόικα είναι αποφασισμένη να σώσει την Ελλάδα»

Σχόλιο ιστολογίου μας : α.Βρε συ ...τι κουκλί είναι αυτό??
β.Καλά δεν βλέπεις ? Φόρα τα ματομπούκαλά σου....
α.΄Δεν κατάλαβες καλά....κάποιος πρέπει να κάνει τον ήρωα....
β.Πάλι εγώ.........??
β.Ελπίζω μόνο να δώσει κάνα φράγκο παραπάνω.......
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63357031
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, δηλώνει σε συνέντευξή της στο Spiegel, ότι οι εταίροι της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι αποφασμένοι να διασφαλίσουν ότι η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και θα εξυπηρετήσει το χρέος της.

«Η τρόικα είναι αποφασισμένη να σώσει την Ελλάδα»



Στην ερώτηση του περιοδικού κατά πόσον θεωρεί καλή την ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επειδή έχει πάρει πλέον αρκετά χρήματα, η Λαγκάρντ, απαντά:
"Πρώτον, δεν αποφασίζω εγώ. Δεύτερο, θεωρώ ότι όλοι οι εταίροι, είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το ΔΝΤ ή τα μέλη της ευρωζώνης, είναι αποφασισμένοι να δώσει αποτελέσματα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ελλάδας και να διασφαλίσουν ότι η ελληνική οικονομία θα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και ότι θα εξυπηρετήσει όπως πρέπει το χρέος της".

Επίσης, αναφερόμενη στο θέμα των εγγυήσεων που ζητούν και άλλες χώρες, πέραν της Φινλανδίας και στο κατά πόσον κάτι τέτοιο ουσιαστικά αποτελεί αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης στο σύνολό του, η Λαγκάρντ, τονίζει:

"Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι οι χώρες της ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε αυτό το θέμα με την έννοια της εκπόνησης ενός σχεδίου λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των χωρών της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Φιλανδίας και κανενός άλλου δεν πρέπει να υπάρξει. Είμαι βέβαι ότι τα μέλη της ευρωζώνης έχουν συνείδηση των ευθυνών τους και θα βρουν μια λύση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου