Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τον Οκτώβριο ξανά η Τρόϊκα στην Ελλάδα;

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
της Ρούλας Κοτσέτα
Aπογοητευμένη από την Ελλάδα έφυγε η Τρόικα... αλλά επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newscode, δυσαρεστημένη τον Οκτώβρη!



Αν και έχει ανακοινωθεί πως η επόμενη επίσκεψη θα είναι στις 14 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να αναβληθεί για τις αρχές Οκτώβρη, προκειμένου ο επικεφαλής της ομάδας να έχει ετοιμάσει τη νέα του έκθεση για την Ελλάδα.
Η Τρόϊκα είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης καθώς αδυνατούν να εφαρμόσουν τα προγράμματα των μεταρρυθμίσεων για τα οποία έχει δεσμευτεί.
Οι εκπρόσωποί της έκαναν λόγο για δίμηνη απραξία και ζήτησαν άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών. Αν και είχαν υπολογίσει πως θα είχαν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις και θα είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη έσοδα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ,  διαπίστωσαν πως δεν έχει υλοποιηθεί καμμία απόφαση για το πρόγραμμα της Τρόϊκα.
Επιπλέον, ανακάλυψαν πως το θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων παραμένει ακόμα...κλειστό και εξέφρασαν πρός τον υπουργό Οικονομικών την μεγάλη τους δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση των θεμάτων από πολλούς υπουργούς.
Η Τρόϊκα αναχώρησε για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, υπογραμμίζοντας στο κ. Ευ. Βενιζέλο, πως πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, όχι με τις γνωστές λίστες, αλλά με την δημοσιοποίηση ονομάτων  που θα υποστούν νομικές και οικονομικές συνέπειες.
Υπενθύμισε τις αποκρατικοποιήσεις, το νέο μισθολόγιο, το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Η μεγάλη όμως "τρύπα" βρίσκεται στο έλλειμμα που έχει χάσει τον έλεγχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου