Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Παραδόθηκε ο Αλκέτ Ριζάι

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές του Μαλανδρίνου, καθώς ο ισοβίτης Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ρεζάι εγκατέλειψε την προσπάθεια να διαφύγει και παραδόθηκε στους ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τις 20.30 την Κυριακή, βάζοντας τέλος σε ένα 24ωρο θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου.

«Εντάξει, αρκετά ως εδώ, δεν μπορώ να πάω παρακάτω, πάρτε τους ανθρώπους, ας σταματήσουμε εδώ». «Αυτή τη φορά δεν έπιασε. Ίσως πιάσει την άλλη…» είπε ο βαρυποινίτης Ριζάι στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.


Οι πέντε όμηροι απελευθερώθηκαν  και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ κατά πληροφορίες, ο Ριζάι δεν είχε στην κατοχή του εκρηκτικά και απλώς μπλόφαρε κρατώντας ενα ραδιοφωνάκι τυλιγμένο σε ταινία και από το οποίο προεξήχαν καλώδια.

«Ηταν μπλόφα όπως αποδείχθηκε. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε» υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας υποστράτηγος κ. Απόστολος Κασκάνης που από την πρώτη στιγμή βρισκόταν εκεί και συντόνιζε τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κασκάνης σημείωσε με έμφαση πως «ο Ριζάι αναγκάστηκε να παραδοθεί αφού κατάλαβε πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο επίλογος του θρίλερ που κράτησε με κομμένη την ανάσα  την κοινή γνώμη, καθώς θύμισε την ανάλογη υπόθεση της οδού Νιόβης με πρωταγωνιστή τότε τον Ρουμάνο κακοποιό Σορίν Ματέι, γράφτηκε όταν εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά επιχείρηση από 15 άνδρες της ΕΚΑΜ.

Ο Ριζάι βρέθηκε ξαφνικά περικυκλωμένος από τους αστυνομικούς και μην μπορώντας να αντιδράσει, αναγκάστηκε να παραδοθεί.

Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι δυο ομοεθνείς του, κρατούμενοι των φυλακών, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες  δυο αυτοσχέδια μαχαίρια.

Ικανοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αναίμακτη έκβαση της επιχείρησης έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση των ανθρώπινων ζωών και τον τερματισμό της αγωνίας των ομήρων και των οικογενειών τους. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτηρίζουν άψογη τη συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης το οποίο υπήρξε απολύτως αποτελεσματικό, όπως λένε συνεργάτες του κ. Ρουπακιώτη

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου