Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Πιέσεις Βενιζέλου στο Σαμαρά για «λύση εδώ και τώρα»

Πιέσεις Βενιζέλου στο Σαμαρά για «λύση εδώ και τώρα»
Ο κόσμος καίγεται, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το... χαβά του ανασχηματισμού! Μπορεί η –τρικομματική- κυβέρνηση να ταλανίζεται (και) τις τελευταίες μέρες από μύρια σοβαρά προβλήματα, τα οποία επιτείνονται και απ' τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο,μπορεί ο λαός να βασανίζεται και να δίνει μάχη επιβίωσης, ωστόσο κάποιοι άλλα προβλήματα έχουν και με βάση αυτά «κάνουν παιχνίδι»!Αίφνης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος ασκεί πιέσεις στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αφού έχει αναγάγει αυτό το ζήτημα σε πρωτεύον για την δεινά δοκιμαζόμενη τρικομματική κυβέρνηση!

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει ενοχληθεί απ' αυτή την πρεμούρα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή του την ενόχληση την εξέφρασε κατά τη συνέντευξη που έδωσε μετά το τέλος των εργασιών του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όταν απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι ο ανασχηματισμός δεν αποτελεί δική του προτεραιότητα.
Ενώ συνεργάτης του πρωθυπουργού μας επεσήμανε, ότι ο Σαμαράς είναι ενοχλημένος και για ένα ακόμα λόγο. Συγκεκριμένα μας τόνισε οι αναφορές του Βενιζέλου στην αναγκαιότητα ανασχηματισμού, ακόμα και στη μορφή της επόμενης κυβέρνησης (!) αμφισβητούν την αρχή, ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού!
Αλλά ο πολυπράγμων πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το συνέδριο, απ' το οποίο πιστεύει ότι βγήκε ενισχυμένος, έχει ως προτεραιότητα τον ανασχηματισμό. Και το βγάζει αυτό, με κάθε τρόπο.
Κατ' αρχήν τον απασχολεί η δική του συμμετοχή στην κυβέρνηση. Επ' αυτού όλα δείχνουν πως έχει αλλάξει την έως τώρα θέση, σύμφωνα με την οποία θα έμπαινε στην κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι θα έκανε το ίδιο και ο Φ. Κουβέλης.
Τις τελευταίες μέρες μέσω διαρροών προς έμπιστους δημοσιογράφους τονίζει ότι επιθυμεί την είσοδό του στην κυβέρνηση ανεξάρτητα απ' το τι θα κάνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Έπειτα έχει δώσει υποσχέσεις σε μια σειρά στελεχών του, ότι θα τους προωθήσει στην επόμενη κυβέρνηση.
Ας πούμε, σχετική υπόσχεση έχει δώσει στο εξ Αρκαδίας «πουλέν» του Οδ. Κωνσταντινόπουλο, στον έμπιστό του Γ. Μανιάτη, ενώ ανοιχτό είναι το τι θα γίνει με την Φ. Γεννηματά ή με την Ε. Χριστοφιλοπούλου ή με τον Σ. Κεδίκογλου.
Σε κάθε περίπτωση ο Βενιζέλος έχει πλέον επιλέξει να παίξει με την ενεργότερη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Επειδή όμως οι εξισώσεις ενός ανασχηματισμού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και μάλιστα τρικομματική δεν είναι απλές (για παράδειγμα, τι θα γίνει με τον Μανιτάκη, τον οποίο δεν θέλουν ούτε η τρόικα ούτε... το MEGA, αλλά τον θέλει ο Κουβέλης;) οι σχετικές διεργασίες δεν έχουν «ξεκλειδώσει».
Και αυτή η καθυστέρηση έχει εκνευρίσει τα μάλα τον πολυπράγμονα και ανυπόμονο Ευάγγελο!

Ο κουμπάρος

ΠΗΓΗ newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου