Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΔΗΚΟ: Καταστροφική απόφαση

To Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗ.ΚΟ. συνήλθε το μεσημέρι και αξιολόγησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής και ενόψει την αυριανής συνεδρίας της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Μάριος Καρογιάν προέβη σε εκτενή ενημέρωση και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων στη βάση της κοινής θέσης ότι η Κύπρος τελεί υπό ένα απαράδεκτο εκβιασμό από την τρόικα και διάφορους παράγοντες της Ε.Ε.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΔΗ.ΚΟ. «θεωρεί το αποτέλεσμα του Eurogroup καταστροφικό για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία».

Το ΔΗ.ΚΟ. έχει διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγκεκριμένες εισηγήσεις και έχει θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Διαπιστώνετα, προστίθεται, ότι μέχρις στιγμής δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το ΔΗ.ΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΗΚΟ αξιώνει γραπτή διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι, εάν φύγουν κεφάλαια από την Κύπρο, τότε αυτή θα στηρίξει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ανά πάσα στιγμή μπορούν να σημειωθούν εξελίξεις που θα δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των πραγμάτων προτού το ΔΗ.ΚΟ. διαμορφώσει τη τελική του θέση. Αύριο το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεχίσει την αξιολόγηση όλων των δεδομένων για να διαμορφώσει τη τελική θέση του Κόμματος ενόψει της αυριανής συνεδρίας της Βουλής.\

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν χαρακτήρισε αυτό που γίνεται με την Κύπρο, λέγοντας ότι «μας θεωρούν ότι είμαστε πειραματόζωα».

«Η ΕΚΤ και οι οποιοιδήποτε άλλοι κάνουν τη δουλειά τους, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο καλύτερα νοιώθουμε και νομίζουμε, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οφείλουμε να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θεωρούμε ότι είναι ουσιαστικά, σημαντικά και ζωτικά για την προστασία και των συμφερόντων αυτού του τόπου».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κάτι νεώτερο από πλευράς Ρωσίας ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως και να υπήρχε δεν θα το έλεγε.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου