Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η στάση Καραμανλή και Σαμαρά για την Κύπρο Από το «όχι» του Καραμανλή στο σχέδιο Ανάν, στο «ναι» του Σαραμά στην Μέρκελ για την Κύπρο

Η στάση Καραμανλή και Σαμαρά για την Κύπρο
Είναι κάτι παραπάνω από προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά και πρωτίστως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άφησαν μόνη της την Μεγαλόνησο να υποταχθεί στα νύχια της Μέρκελ.
Το 2004 ο Καραμανλής δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Αντιτάχτηκε στο κατάπτυστο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, πετώντας το στα μούτρα της διεθνούς διαπλεκόμενης οικονομικής και πολιτικής ελίτη.
Εννέα σχεδόν χρόνια μετά, ένας άλλος Έλληνας ηγέτης έκανε το ακριβώς αντίθετο. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για την Κύπρο, ο Σαμαράς έβαλε το κεφάλι του στην άμμο αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας στην Κύπρο, αφού η προτεραιότητά του ήταν άλλη... Ποια; Μα απλούστατα, να αποδείξει για ακόμα μία φορά στην κυβέρνηση της γερμανικής κατοχής της Μέρκελ την υποτακτικότητα και τον ραγιαδισμό του.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο της Γερμανίας. Και με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, η Κύπρος ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με την Ελλάδα. Ο Σαμαράς, παρά τις κατά καιρούς κορώνες του περί της δύναμης του ελληνισμού, έχει μετατρέψει τον ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο σε δουλοπάροικο που βρίσκεται στις επιταγές της Γερμανίας και της Μέρκελ.
Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται ότι αν ήταν ο Καραμανλής στην θέση του Σαμαρά σήμερα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα επέτρεπε για την Κύπρο μία τέτοια τύχη. Ο Σαμαράς όμως αποδεικνύεται ότι δεν έχει το ανάστημα να πει "όχι" στην Μέρκελ.
Χαρακτηριστική ήταν και η ενοχική σιωπή του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατά την διάρκεια του κρίσιμου Eurogroup για την Κύπρο δεν τόλμησε να πει κουβέντα που να αντιβαίνει στις επιθυμίες του ομολόγου του Σόϊμπλε και κατ' επέκταση της Γερμανίας.
Το συμπέρασμα;
Ο Σαμαράς στις υπηρεσίες της Μέρκελ, και η Κύπρος στο απόσπασμα της Γερμανίας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου