Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΔΗΜΕΥΣΗ Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής - Κεραυνοί Β.Πούτιν - Πάμε σε έκτακτο Eurogroup;

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρει το ΑΠΕ.
 Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα το πρωι, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε για την Κύπρο.
«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπτρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σατάλοφ δήλωσε πως η δασμολόγηση στην Κύπρο θα ήταν δίκαιη εάν εφαρμοζόταν μόνον στα επιτόκια των καταθέσεων.
Μετά την εξέλιξη αυτή κατέρρευσαν και τα ανόητα σενάρια που ήθελαν την Μόσχα να ... επιχαίρει για την συμφωνία και να ζητά μάλιστα και τον κατάλογο των Ρώσων επενδυτών για αν τους ... τιμωρήσει!
Στο μεταξύ αναβλήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής, για έγκριση της συμφωνίας με το Eurogroup, καθώς δεν βγαίνουν οι ψήφοι.
Δηλαδή επιβεβαιώνεται απόλυτα αυτό που σημείωνε χθες το defencenet.gr ότι οι Κύπριοι αντιστέκονται στην προδοτική κυβέρνηση και στην τρόϊκα, ενώ και η παρέμβαση του Κρεμλίνουν ήταν καθοριστική για την λήψη απόφασης αναβολής της συνεδρίασης, καθώς η Μόσχα επιβάλλει κάποιες αλλαγές στο πακέτο της συμφωνίας.
Κατ'αρχήν η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο να μην υπάρξει δήμευση μέχρι 100.000 ευρώ και να αύξηση το ποσοστό της δήμευσης άνω των 100.000 ευρώ.
Kλιμάκιο της Κεντρικής Τράπεζας επεξεργάζεται σενάρια τροποποίησης του τέλους, όπως και το σενάριο να καταψηφισθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο από τη Βουλή και οι δύο τράπεζες να οδηγηθούν σε χρεοκοπία.
Ο υπουργός Οικονομικών, που είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών, ενόσω η Επιτροπή Οικονομικών συνεδρίαζε, είπε πως δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο από τη Ρωσία, πέραν της προθυμίας να γίνει συζήτηση και ανέφερε ότι «H δική μας επιθυμία είναι η μετατροπή του δανείου από τη Ρωσία σε μετοχές στη μία από τις δύο τράπεζες».
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας το Eurogroup, με θέμα την Κύπρο.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το sigmalive.com την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα απασχολήσει η νέα πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η κυπριακή πλευρά για την προστασία των μικροκαταθετών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση της κυπριακής πλευράς εισηγείται επιβολή φόρου 3% για τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, 10% για τις καταθέσεις από 100.000 έως 500.000 και 15% για τις καταθέσεις που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου