Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Τουρκία σνομπάρει την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Σχόλιο από Faceof : Να ευχαριστείτε καθημερινώς τον Αλλάχ ΣΑΣ που η Ελλάδα δεν έχει τους Ηγέτες που της αξίζει , διαφορετικά θα είχατε ξαναπάει στις στέπες της Μογγολίας να δείτε από ξεκίνησαν τα προγόνια σας!!!!!
Ούστ από μπροστά μας  υπάνθρωποι !!!!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13056
Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Σελίμ Κουνεράλπ, δήλωσε συνέντευξη που έδωσε προς τον διαδικτυακό κόμβο «EU Observer», ότι η χώρα του δεν θα λάβει υπόψη τις συστάσεις της ΄Ένωσης στη διαδικασία κατάρτισης του νέου Συντάγματος.
Το νέο Σύνταγμα αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει δεσμευθεί να προκύψει μέσα από εθνικό διάλογο και την καταβολή κάθε προσπάθεια για την επίτευξη συναίνεσης. Η πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή ο Ερντογάν δεν του επιτρέπει να κινηθεί αυτόνομα ψηφίζοντας το Σύνταγμα όπως αυτός θεωρεί (προφανώς με έντονες συντηρητικές – ισλαμικές επιρροές).
Η επί της ουσίας κατάρρευση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, παρατίθεται ως η βασική αιτία για την αδιαφορία που… δεσμεύεται να δείξει η Τουρκία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βέβαιο είναι όμως, ότι και στο επίπεδο της τουρκικής κοινωνίας η εικόνα της Ένωσης έχει ξεθωριάσει, παράλληλα με την καταφανή πλέον κατάσταση παρακμής στην οποία έχει εισέλθει, κυρίως λόγω της έλλειψης ηγεσιών με όραμα για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Αντί της παρουσίας τέτοιων ηγεσιών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν εγκλωβισμένοι σε αιτήματα και πεποιθήσεις της εκλογικής τους πελατείας, κάτι που αναδεικνύει περαιτέρω τη χρεοκοπία της Ε.Ε. αφού στο παρελθόν οι ηγεσίες χαρακτηρίζονταν πρωτίστως από την ικανότητα να εμπνεύσουν τις κοινωνίες τους και να εξηγήσουν ικανοποιητικά ότι υπάρχει δρόμος κοινού ευρωπαϊκού συμφέροντος, ο οποίος και έπρεπε να ακολουθηθεί.
Κατά τα άλλα, ο Τούρκος πρεσβευτής στη συνέντευξή του… ανακαλύπτει ότι η Ελλάδα ξοδεύει 4,1% του ΑΕΠ στην άμυνα (!) για να υποστηρίξει το φοβερό επιχείρημα ότι αν η Τουρκία γινόταν δεκτή στην Ε.Ε. τότε δεν θα αποτελούσε πλέον απειλή για την Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου