Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

"Αν πτωχεύσει η Ελλάδα κινδυνεύουν και άλλες χώρες"

Σχόλιο από Faceof : Άκου μεγάλε , τόσα χρόνια κερδοσκοπούσατε εσείς και τα τσιράκια σας εναντίον της ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ, ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ'ΡΘΑΤΕ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/328896.html

Κατά της πτώχευσης της Ελλάδας τάχθηκε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς υποστηρίζοντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα επηρεαστούν και άλλες ευρωπαϊκές υπερχρεωμένες χώρες.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers, ο κ. Ρέιντερς μιλώντας στη La Tribune τόνισε πως δεν πρέπει να "επαναληφθεί μια αποτυχία αυτού του τύπου, δεδομένου μάλιστα ότι θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ".

"Εάν η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει, τότε τα βλέμματα θα στραφούν στη συνέχεια και σε άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, ίσως το Βέλγιο αλλά επίσης και η Γαλλία, όταν βλέπουμε το επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους της", συνέχισε.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορεί να καταλάβει τις επιφυλάξεις ορισμένων χωρών να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί "όταν επρόκειτο για την υποστήριξη των τραπεζών μας, δεν διστάσαμε. Μιλήσαμε για εγγυήσεις "τρισεκατομμυρίων" ευρώ, μια λέξη που δεν ήταν ακόμη γνωστή την εποχή εκείνη".

"Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους πολιτικούς στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης ότι το ευρώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα προπάντων για τις χώρες εξαγωγείς, όπως η Γερμανία, το Μπενελούξ και η Σκανδιναβία. Όταν πηγαίνετε στην Αθήνα, βλέπετε στους δρόμους Mercedes και Audi", προσέθεσε.

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει μεγάλη προσπάθεια ωστόσο αν της προκαλούν "ασφυξία" τότε δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό. Μάλιστα, θα πρέπει να δοθεί να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο 4-7 χρόνια για να εφαρμόσει το  μεταρρυθμιστικό της σχέδιο.

"Δεν θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να πληρώσει πολλά στο βελγικό λαό για τη βοήθειά του, διότι αυτό δεν είναι πλέον αλληλεγγύη", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου