Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η αγανάκτηση των στρατιωτικών βγαίνει στο δρόμο.Χρειάζεται μέτρο και προσοχή.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Συμφωνούμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή η συγκεκριμένη κίνηση των στρατιωτικών , έχουμε στα χέρια μας πολλές πληροφορίες τις οποίες και ελέγχουμε διεξοδικώς , όλες μιλάνε για προβοκάτσια και ειδικά οι περισσότερες αναφέρονται στους συνδικαλιστές αστυνομικούς (αντίποινα , νομίζω πως καταλαβαίνετε ποιοι είναι!!!), γιαυτό παρακαλούμε και συνιστούμε για μέγιστη ψυχραιμία και περιφρούρηση !!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ένα “έστολο” κύμα αγανακτισμένων έρχεται να προσθέσει τη δύναμή του στο κονωνικό “τσουνάμι” αγανάκτησης που κοντά ένα μήνα, “ξεσπάει” έξω από τη Βουλή αλλά και σε πολλά άλλα σημεία σ΄ όλη την Ελλάδα.

Η επιστολή-κεραυνός της ΑΝΕΑΕΔ,με την οποία ειπώθηκαν σκληρές αλήθειες για το πολιτικό μας σύστημα αλλά και η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ για “ένστολη” πορεία που θα περάσει μέσα από τη λαοθάλασσα των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος,δείχνουν ότι το καζάνι που βράζει στις ΕΔ έχει …ανεβάσει θερμοκρασία.

Όλα αυτά ακολουθούν την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου ,η οποία ανοίγει το δρόμο για να εισέλθει ο συνδικαλισμός στις ΕΔ. Στο χθεσινό μας άρθρο που γράφτηκε με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ και πριν μάθουμε για τη πορεία του ΣΥΣΜΕΔ είπαμε την άποψή μας: η διαχρονική σιωπή της στρατιωτικής ηγεσίας ,η κακώς εννοούμενη υπακοή στις προσταγές του εκάστοτε ΥΕΘΑ,ακόμη και για θέματα αμιγώς στρατιωτικά,έχει δημιουργήσει την δικαιολογημένη αίσθηση στα στελέχη των ΕΔ,ότι γι΄ αυτούς δεν υπάρχει κανείς να μιλήσει.Όχι να εξεγερθεί,να παραιτηθεί ,να φωνάξει. Απλά να πει δημόσια ότι όσα λέγονται εναντίον των ΕΔ δεν ευσταθούν.

Και δεν αισθάνονται μόνο απέραντη μοναξιά,τα στελέχη των ΕΔ. Το αίσθημα της αδικίας είναι το κυρίαρχο στο χώρο της Άμυνας,σ΄ ότι αφορά στο προσωπικό.

Δεν είναι μόνο οι οικονομικές περικοπές που έχουν φέρει οικογένειες σε απόγνωση. Είναι και όσα βλέπουν να γίνονται ξεδιάντροπα δίπλα τους σε μια εποχή που πρακτικές του παρελθόντος θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να σβήνουν. Κι όμως συνεχίζονται.

Αξιωματικοί με μηδέν εμπειρία,μηδέν επιχειρησιακή δραστηριότητα,μηδέν γνώσεις,μηδέν ικανότητες,με μοναδικό “προσόν” τη κομματική ταυτότητα , ανέρχονται σε υψηλές και κρίσιμες θέσεις διοίκησης Επιτελείων. Κάποιοι απ΄ αυτούς καλούνται από το …σπίτι τους να ξαναφορέσουν τη στολή για να σώσουν…τη πατρίδα!

Πως να λειτουργήσουν και να δουλέψουν οι αξιωματικοί της νέας γενιάς βλέποντας αυτό το τσίρκο; Τι να περιμένει και να ελπίζει ένας 40άρης αξιωματικός με μεταπτυχιακές σπουδές .γνώση ξένων γλωσσών, υπηρεσία σε μάχιμες θέσεις αλλά χωρίς καμιά κομματική διασύνδεση; Γιατί παρά τα όσα θέλουν να περάσουν τα “γιαπάκια” σύμβουλοι του κυβερνητικού μηχανισμού περί …καραβανάδων,το προφίλ του αξιωματικού που μόλις περιγράψαμε είναι υπαρκτό σε μεγάλους αριθμούς πλέον στις ΕΔ,αλλά κανείς δεν το εκμεταλλεύεται ,εκτός από τον ιδιωτικό τομέα αμέσως μόλις τους …αποστρατεύσουμε!

Παρόλα αυτά πρέπει να επισημάνουμε ότι η μέχρι τώρα αντιδράσεις των στρατιωτικών στην επιχείρηση “σοκ και δέος” που εξαπολύθηκε εναντίον όχι μόνο της τσέπης τους αλλά κυρίως της αξιοπρέπειάς τους,ήταν μετρημένες και σοβαρές. Ο ρόλος του ΣΥΣΜΕΔ σ΄ αυτό πρέπει να αναγνωριστεί, όπως κι αυτός της ΑΝΕΑΕΔ για τους απόστρατους. Έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Χρειάζεται μέτρο και σοβαρότητα. Κακά τα ψέμματα. Ούτε οι ΕΔ, ούτε η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμες να δεχτούν συνδικαλισμό με τη μορφή που τον γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Και αν για το παρόν η σοβαρότητα και το μέτρο είναι διασφαλισμένα, θα πρέπει να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε η πειθαρχία και η ενμπόδιστη εκτέλεση της αποστολής των ΕΔ να μην διαταραχθεί ούτε και στο μέλλον από κάποιους που θα ξεπεράσουν όρια που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπεραστούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου