Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Υπουργός επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, στην πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο ως Υπουργός, αναφερόμενος στο κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τόνισε ότι «το ίδιο το πολιτικό το σύστημα θα πρέπει να βρει το θάρρος να επιλύσει τα προβλήματα κόβοντας τους εναγκαλισμούς και τους γόρδιους δεσμούς».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ ότι στο θέμα της συναίνεσης λειτούργησε μικροκομματικά.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος άφησε αιχμές τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και για την ΔΑΚΕ. Αναφερόμενος στην αποτυχία συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων για την δημιουργία κυβερνήσεως συνεργασίας, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν μποξ χωρίς γάντια και δεν ξέρω, αν αυτό βοηθά την χώρα».

Σε ό, τι αφορά την ΔΑΚΕ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ενόχληση του για αφίσα που κυκλοφόρησε και έγραφε: «Δεν πουλάμε, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Το ΚΚΕ δια του κ. Θανάση Παφίλη επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές προκειμένου -όπως είπε- να καταγραφεί η λαϊκή θέληση, να τσακιστεί ο δικομματισμός και να ανοίξει ο δρόμος για ριζοσπαστικές αλλαγές.

Από τον ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης αμφισβήτησε την επιτυχία της νέας κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι έχει απωλέσει τη λαϊκή νομιμοποίηση και την κατηγόρησε ότι πήρε την εξουσία υποσχόμενη ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που πράττει.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική της ομάδα, όμως, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ επέκρινε τη χθεσινή έντονη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων και αναρωτήθηκε αν «αυτοί που ξεκατινιάζονταν χθες ήταν έτοιμοι να κάνουν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου