Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Χαρές και πανηγύρια οι εθνικοί κατασκευαστές

Σχόλιο από Faceof : Σαν περίπτωση ασθενούς με επιθετικής μορφής σηψαιμία , το μόνο που μπορείς να κάνεις , είναι ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/19/107551/#more-107551


Συμφωνία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ένα αναπτυξιακό πακέτο ύψους περίπου 50 δισ. ευρώ, αναμένεται να συζητήσουν τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου και ο Χ. Μπαρόσο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαιώνουν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναμένεται να επιτευχθεί μια μίνιμουμ συναίνεση ώστε να δοθεί στην Ελλάδα το πακέτο σε δύο μέρη. Το πρώτο, ύψους 30 δισ. θα αποτελεί ένα είδος ευρω-ομολόγου αναπτυξιακού χαρακτήρα, δηλαδή να δοθούν για επενδύσεις που θα μπορούσαν να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα.
Το δεύτερο αποτελεί το κομμάτι εκείνο του ΕΣΠΑ, ύψους 20 δισ. που έχει κολλήσει γιατί η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να δώσει τη δική της, κρατική συμμετοχή.
Πρόκειται για χρήματα που θα κατευθυνθούν σε έργα υποδομής, αυτοκινητόδρομους, έργα στην ενέργεια, άλλες επενδύσεις στην περιφέρεια.
Η Ελλάδα δεν έχει χρήματα, σχεδόν 4-5 δισ. ευρώ να βάλει για να ξεκινήσουν τα έργα, γι’ αυτό κι έμεναν κολλημένα. Το σχέδιο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ, θα προβλέπει να δοθούν όλα τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Όπως καταλαβαίνετε, κάποιοι  θα κάνουν χαρές και πανηγύρια μόλις δοθεί αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα. Αν είναι για καλό της χώρας να γίνουν τα έργα κι άμεσα, αρκεί η μοιρασιά να είναι δίκαιη και πάνω από το τραπέζι, που πολύ αμφιβάλλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου