Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

NEWSWEEK: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία προ των πυλών – Το επόμενο δίλημμα της Μέσης Ανατολής.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τόσο καιρό στην Ελλάδα κάποιοι τα φωνάζαμε και γυρνούσαν και μας έλεγαν ότι δεν ξέρουμε τι λέμε , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ!!!
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Αν συμφωνούν σε κάτι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είναι στη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο ερώτημα ποια χώρα θα αντικαταστήσει τις ΗΠΑ στη περίπτωση που αποχωρήσουν εντελώς από τη Μέση Ανατολή, οι απαντήσεις είναι τρεις.
Η πρώτη είναι το καλό σενάριο. Μια άλλη Δυτική χώρα. Η δεύτερη είναι το εφιαλτικό σενάριο. Εμφύλιοι πόλεμοι ή Ισλαμική επανάσταση. Η Τρίτη είναι ένα νέο πιθανό σενάριο που σιγά-σιγά εξελίσσεται. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Τουρκία μέχρι το 2003 είχε το βλέμμα της στραμμένο αταλάντευτα προς τη Δύση βασισμένη στο Κεμαλικό δόγμα. Από τότε που ο Ερντογάν καθιερώθηκε στην εξουσία πολλά άλλαξαν. Ο Ερντογάν δεν το κρύβει.

Σκοπός του είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όποιος δεν θέλει ας κατέβει απλά από το άρμα που οδηγεί ο ίδιος προς τα εκεί.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου