Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ληστεία του Ιράκ είχε αρχίσει πολύ νωρίς…


Σχόλιο από Faceof : ΚΑΙ ΟΜΩΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13035
Έρευνες που έγιναν στο Ιράκ αποκάλυψαν ότι διάφοροι επιτήδειοι έχουν εξαφανίσει, κυριολεκτικά, το ιλιγγιώδες ποσό των 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αρχικά, η εντύπωση ήταν ότι το ποσό που αναζητούνταν ήταν 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, όσο περισσότερο προχωράει η έρευνα τόσο μεγαλύτερες αποκαλύψεις προκύπτουν.
Τα χρήματα αυτά βρίσκονταν σε ένα λογαριασμό ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επί κυβερνήσεως Τζορτζ Μπους, στο Ιράκ τα οποία προέρχονταν από πωλήσεις πετρελαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του 2004 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ «πετρέλαιο για τρόφιμα» (oil for food program).
Υποτίθεται, τα χρήματα αυτά έπρεπε να διανεμηθούν στα υπουργεία της χώρας, καθώς επίσης και σε πληρωμές εταιριών που έχουν συμβόλαια στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης της χώρας. Η τύχη τους όμως αγνοείται.
Εκτός από τα χρήματα, «φτερά» επίσης έχουν κάνει και τα παραστατικά εξόδων ώστε οι ερευνητές να έχουν μια εικόνα του τι ξοδεύτηκε και που. Ο πρόεδρος της Ιρακινής Βουλής Οσάμα Αλ Νουτζάιφι, εμφανίστηκε εξοργισμένος για το ζήτημα και δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο θα επιληφθεί του θέματος για να ερευνήσει την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου