Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο Βενιζέλος εξεμέτρησε τον πολιτικό του βίο

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/17/107162/


Αφού δεν κατάφερε να κάψει τον πολιτικό του αντίπαλο Αντώνη Σαμαρά  και να τον πείσει να συγκυβερνήσουν , αποφάσισε να κάψει τον εσωκομματικό του αντίπαλο Βαγγέλη Βενιζέλο προσφέροντας του το υπουργείο Οικονομικών (που κάποιοι πονηροί ήθελαν να δώσουν στον Αντώνη Σαμαρά με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ! ) και να του το χρυσώσει με μια αντιπροεδρία.
Το Μέγαρο Μαξίμου το προηγούμενο διάστημα είχε πειστεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ετοίμαζε ανταρσία και ότι πίσω από κάθε κίνηση αμφισβήτησης (επιστολή των 16, παραιτήσεις κτλ) βρισκόταν εκείνος. Τις τελευταίες μέρες ο νέος υπουργός Οικονομικών, πλέον, προσπάθησε να τον πείσει για το αντίθετο. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πείστηκε,  αλλά φάνηκε να μην είναι και τόσο βέβαιος πια.  Δίνοντας του το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τον παροπλίζει, αφού θα αναγκαστεί να  χορεύει στον σκοπό της τρόικας. Επιπλέον,  στρέφει όλα τα βέλη, που μέχρι πρότινος σημάδευαν τον Γ.Παπακωνσταντίνου, εναντίον του.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, από την άλλη, πιεζόμενος από τους ισχυρούς φίλους του να συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων, δεν θα μπορούσε να πει όχι, καθώς γνωρίζει κατά βάθος ότι εξεμέτρησε τον πολιτικό του βίο. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να φτάσει πιο ψηλά, ειδικά μετά την εγκατάλειψη μεγάλου τμήματος του εκσυγχρονιστικού μπλοκ που στοιχίζεται πλέον πίσω από το Γιώργο Φλωρίδη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λανθασμένα έβλεπε πίσω από τον τελευταίο  τον Β.Βενιζέλο. Ο Γ.Φλωρίδης ανοίγει δικό του βήμα, κινείται αυτόνομα εδώ και καιρό και παίρνει κεφάλι έναντι των λοιπών μοναχικών εκσυγχρονιστών (Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοίδης) που εξοργίστηκαν μαζί του και επέλεξαν να στηρίξουν τον Γ.Παπανδρέου.  Ο Γ.Φλωρίδης έχει σχηματίσει ήδη ομάδα (όπως εγκαίρως  έχει γράψει το Antinews)  και διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τον Κώστα Σημίτη. Όλα δείχνουν ότι η μετά Παπανδρέου εποχή που πλησιάζει θα τον βρει έτοιμο.
Κ. Σγουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου