Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Προς ολική έκλειψη αξιοπιστίας!



ΛΟΥΚΑΣ Δ. ΣΥΜΠΕΡΑΣ – GEOPOLITICS & DAILY NEWS
Ουδείς “καριερίστας” κυβερνητικός πολιτικός τελικά δεν εξέφρασε και στη πράξη τη δυσσαρέσκειά του σχετικά με το μεσοπρόθεσμο, και ακολουθώντας πιστά τη γνωστή πεπατημένη έμεινε στο μαντρί ως όφειλε. Το προσωπικό-κομματικό συμφέρον για ακόμη μία φορά υπερίσχυσε συγκρινόμενο του φιλολαϊκού αισθήματος, εναλλακτικά σοσιαλιστικού ιδεολογήματος, αλλά και εθνικού συμφέροντος για ορισμένους.
Το ανέκδοτο της ημέρας είναι πως ο εκ’ των αριθμών αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών, κος Παπακωνσταντίνου αποφασίστηκε να αναλάβει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος γιατί εκεί θα τα καταφέρει καλύτερα. Στη περίπτωση που πιάσουμε ερωτήσεις τύπου, γιατί να πετύχει στο νέα υπουργικά του καθήκοντα την ώρα που απότυχε σε εκείνα που προσλήφθηκε από το Πρωθυπουργό ως ειδικός, ή γιατί πέρασε πρώτα από το Υπουργείο Οικονομικών την ώρα που είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, θα μπούμε στη διαδικασία να θέσουμε το ίδιο ερώτημα και για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς που μετά τον ανασχηματισμό δεν θα έχουν κάνει τίποτα περισσότερο από ένα βήμα προς τα δεξιά, με τη κα Μπιρμπίλη ως τελευταία στη …τάφρο.

Την ίδια στιγμή διαβάζουμε όλοι στο περιοδικό “Επίκαιρα” ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε οργανωθεί σχέδιο βιολογικής δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Και λέω “βιολογικής” γιατί όσον αφορά για τη “πολιτική” του φρόντισε ο ίδιος όσο κανένας άλλος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ”συμμαχικές” μυστικές υπηρεσίες οργάνωσαν τη δολοφονία του με προφανή αιτία τη φιλορωσική στάση του όσον αφορά τους εξοπλισμούς και τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. Τώρα το γιατί οι ”συμμαχικές” μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζουν δολοφονίες Ελλήνων πολιτικών που δεν υποκύπτουν στα συμφέροντά τους την ώρα που χαϊδεύουν όσους τους αντιτίθενται σε αυτά των άλλων χωρών (π.χ. Ερντογάν / σημερινές ρωσο-τουρκικές σχέσεις) είναι απορίας άξιο.
Σε κάθε περίπτωση έχω την εντύπωση πως θα μάθουμε ολόκληρη την αλήθεια από τον ίδιο το πρώην Πρωθυπουργό και για το συγκεκριμένο, όταν βεβαίως αποφασίσει να μιλήσει επί παντός επιστητού. Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να σφουγγαρίζουμε την ανικανότητα του παρελθόντος που με σύμμαχο το χρόνο μια μέρα θα ξανά λάμψει ως …χρυσός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου