Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ.....


Σχόλιο ιστολογίου μας : Η γάγγραινα είναι μια τοπική νέκρωση των ιστών σε ένα μέρος του σώματος, που την ακολουθεί σήψη του μέρους αυτού. Θεραπεύεται με εγχείρηση κατά την οποία αφαιρούνται οι απονεκρωμένοι ιστοί.
Οι βαρείες περιπτώσεις καταλήγουν σε ακρωτηριασμό.
Από το ιστολόγιο http://filotimia.blogspot.com/
Ο κ. Παντελής Οικονόμου, ο νέος αναπληρωτής υπουργός οικονομικών,  μέχρι πρίν δύο ημέρες είχε στην ιστοσελίδα του (http://www.poikonomou.gr/) την άποψή του για το μνημόνιο. Μεταξύ άλλων έγραφε :
«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο. Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα.»
--------------------------------------------------------------
Σήμερα, ως δια μαγείας, η σχετική καταχώρηση... εξαφανίστηκε !!!
Αλλά και από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, της 30ης Μαρτίου 2011, αλιεύσαμε το ακόλουθο δημοσίευμα : 
«Καταγγελία του Μνημονίου» ζητά ο Παντελής Οικονόμου!
Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ο οποίος, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τη σφοδρή κριτική των «πράσινων» βουλευτών στην κυβερνητική πολιτική, προχώρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην... αποκήρυξη του Μνημονίου.
Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους,
αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο».
Η μόνη λύση συνεπώς, όπως υποστήριξε, είναι «να καταγγείλουμε το Μνημόνιο».
Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε η Ελλάδα στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, πέραν της καταγγελίας του Μνημονίου, θα πρέπει να ζητήσει την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης το 2012 και όχι το2013, καθώς τότε θα είναι πολύ αργά για τη χώρα. Επιπροσθέτως, ο «πράσινος» βουλευτής άφησε αιχμές και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, λέγοντας: «Διαισθάνομαι, με όλα αυτά που βλέπω, ότι ανήκουμε στη Δύση περισσότερο απ' ό,τι μας συμφέρει ως χώρα…».
Όπως διαπιστώνουμε, η νέα ηγεσία του υπουργείου οικονομικών, Βενιζέλος, Οικονόμου, μέχρι χθές ο μέν πρώτος ζητούσε την έγκριση του μεσοπροθέσμου προγράμματος με 180 ψήφους, ενώ ο δεύτερος είχει ταχθεί κατά του μνημονίου. Σήμερα όμως όλα άλλαξαν. Θα είναι προστάτες και υπέρμαχοι του μνημονίου. Και όλα αυτά χθές, που η Εκκλησία μας τιμούσε την μνήμη του Αγίου Μνημονίου***.
Οι κολοτούμπες, η αναξιοπιστία, και η καρέκλα ήταν, είναι και θα παραμείνουν η οδηγός παράσταση στο πασοκικό DNA.
--------------------------------------
***   Ἅγιος Μνημόνιος, Ἐπίσκοπος  Ἀμαθοῦντος τῆς Κύπρου, εἶναι γνωστὸς σὲ ἐμᾶς  ἀπὸ ὑπόμνημα στὸ διάδοχό του, Ἅγιο Τύχωνα. Ὁ ὑπομνηματιστὴς ὀνομάζει τὸν  Μνημόνιο «ἁγιώτατο». Διετέλεσε Ἐπίσκοπος κατὰ τὸ πρῶτο ἥμισυ τοῦ  4ου αἰῶνος μ.Χ., ὡς δυνάμεθα νὰ συμπεράνουμε ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι    ὁ διάδοχός του Τύχων, ἐχειροτονήθηκε ὑπὸ τοῦ Ἐπιφανίου   Κύπρου.
Τάσος Καρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου