Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνεδριάζει στις δύο το υπουργικό συμβούλιο

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα αλλά και η βία στα γήπεδα θα τεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι υπό τον Γ. Παπανδρέου. Στη μία ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου την ανάγκη πιστής υλοποίησης του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων και την κρισιμότητα της ταχύτητας στην υλοποίησή τους.

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει τα εξής νομοσχέδια:

 1. Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Γ.Παπακωνσταντίνου)

2. Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών (Γ.Παπακωνσταντίνου)

3. Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις (Φ.Γεννηματά)

4. Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος (Χ.Καστανίδης)

5. Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις (Π.Γερουλάνος)

Συνάντηση με Πλατινί

Με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί συναντάται στη μία ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκεται η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Πλατινί έφτασε στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του υπουργού Πολιτισμού και αρμόδιου για θέματα αθλητισμού Π. Γερουλάνου.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και τις εξελίξεις που αφορούν την οικονομία.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει την Κ.Ο. του κόμματος για τον κυβερνητικό προγραμματισμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου