Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Δύο κινήσεις και μια έκπληξη σχεδιάζουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Για τους Γερμανούς εξελίσσεται τελικώς σε ένα είδος "στοιχήματος". Ο λόγος αφορά στις πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται να αναλάβουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αντιστρέψουν το κλίμα στην Ελλάδα, για έναν και μοναδικό σκοπό: Να πάρουν κάποια στιγμή πίσω, τα λεφτά τα οποία μας έχουν δανείσει το τελευταίο διάστημα. Τα οποία, κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 45 με 50 δισ ευρώ, άμεσα ή έμμεσα. Για το σκοπό αυτό, από τώρα έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο, θα αφιερώσουν αρκετές ώρες στο ελληνικό δημοσιονομικό ζήτημα.


Αρχής γενομένης από το ειδικό συνέδριο που διοργανώνεται αυτόν τον καιρό, με σκοπό να πραγματοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας και με μοναδικό θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Το συνέδριο αυτό, μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, θα λειτουργήσει ως προπομπός της επίσκεψης που ετοιμάζεται για τα μέσα Σεπτεμβρίου, στη χώρα μας, από το Γερμανό υπουργό Οικονομίας. Λέγεται ότι η αποστολή που θα τον συνοδεύει θα είναι πρωτόγνωρη, από πλευράς συμμετοχής, σε επίπεδο επιχειρηματιών, ενώ από το Βερολίνο υποστηρίζουν ότι την τελευταία στιγμή δεν θα πρέπει να αποκλείεται και μια μεγάλη "έκπληξη". Προς το παρόν, όμως, δεν δίνουν άλλες λεπτομέρειες επ’ αυτού.

Πάντως, το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ πλέον, στις συνεντεύξεις που δίνει δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο ελληνικό πρόβλημα, και μάλιστα σε λεπτομέρειες του (πχ στην τελευταία αναφέρθηκε στο άνοιγμα των επαγγελμάτων των ιδιοκτητών φορτηγών και ταξί) είναι ενδεικτικό στοιχείο του πόσο "ζεστά" έχει πάρει το Βερολίνο την ελληνική υπόθεση. Πολύ σύντομα θα φανεί και το αν θα είναι για το καλό ή το ...κακό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου