Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εκτελέστηκαν με την κατηγορία συνεργασίας με το Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Δύο Παλαιστίνιοι που κρίθηκαν ένοχοι για "συνεργασία" με το Ισραήλ, εκτελέστηκαν από την οργάνωση Χαμάς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών της ισλαμικής οργάνωσης στη Γάζα.
Εκτελέστηκαν με την κατηγορία συνεργασίας με το Ισραήλ
Είναι η δεύτερη φορά εφέτος που η Χαμάς πραγματοποιεί τέτοιου είδους εκτελέσεις. Τον Μάιο, ένας άνδρας, ο οποίος ένα μήνα πριν είχε κριθεί ένοχος για συνεργασία με το Ισραήλ, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα.



Η παλαιστινιακή νομοθεσία προβλέπει την ποινή του θανάτου για όσους κρίνονται ένοχοι για "συνεργασία" με το Ισραήλ και επίσης για ανθρωποκτονία ή διακίνηση ναρκωτικών.
Η εκτέλεση της θανατικής ποινής πρέπει να έχει την έγκριση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ωστόσο η Χαμάς δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητά του.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει τη λύπη της για τις άδικες εκτελέσεις και την ανησυχία της για τους υπόλοιπους Παλαιστινίους που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από στρατοδικεία στη Γάζα.
Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Γάζα, 15 Παλαιστίνιοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο τα τελευταία δυο χρόνια στην παλαιστινιακή αυτή περιοχή, για συνεργασία με το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου