Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Άμεση συμφωνία «βλέπει» ο Νταλάρα «Εξασφαλισμένη» η στήριξη του ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136384

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καθοριστούν οι ακριβείς όροι της ελληνικής συμφωνίας, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Tσαρλς Νταλάρα, όπως μετέδωσε τηλεγράφημα του Reuters από την Ουάσινγκτον.

Ο κ. Νταλάρα υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το ελληνικό χρέος δίνει στην Ελλάδα πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, προκειμένου να οικοδομήσει μια ισχυρή βάση όσον αφορά στην πιστοληπτική της φερεγγυότητα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου εντός της επόμενης διετίας.


Η αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική κρίση χρέους αποτελούσε τεράστιο εμπόδιο τόσο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ίδια την Ελλάδα όσο και για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες να κάμψουν τις αντιστάσεις και να προχωρήσουν σε αλλαγές για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Ο αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι η εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα διασφαλίζει τη συνέχεια της οικονομικής στήριξης από το ΔΝΤ και γνωστοποίησε ότι οι ακριβείς όροι και το μέγεθος του δεύτερου πακέτου διάσωσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα αποφασιστούν από τις χώρες - μέλη του οργανισμού.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη η πρώτη διεθνής σύσκεψη εργασίας, για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος χρέους της Ελλάδας, ενώ ήδη το δεδηλωμένο ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών τραπεζών καλύπτει το 45% του συνόλου των ομολόγων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιμήκυνσης και «haircut».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου