Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Θα μας ενημερώνουν για την Σύνοδο μέχρι να πούμε “ήμαρτον”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/26/114784/


Μέχρι να πούμε «ήμαρτον» ο ΓΑΠ θα μας «ενημερώνει» για την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε… Θα «ενημερώνει» όπου μπορεί και όσους βρει να «ενημερώσει»- και στο δρόμο θα βγει να μοιράζει φέιγ-βολάν. Ζούμε πια στην εποχή της επικοινωνιακής διαχείρισης των αποτελεσμάτων και ο ΓΑΠ επείγεται να καταγράψει μία νίκη ώστε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα γι’ αυτόν. Και όταν λέμε “επείγεται” εννοούμε ότι πρέπει να συμβεί πριν από τα μέσα Σεπτέμβρη, όταν θα έρθουν τα νέα μέτρα.
Στην Ιπποκράτους «τρέχουν» δημοσκοπήσεις για να δουν την επίδραση που έχει στην κοινή γνώμη η Σύνοδος Κορυφής και το νέο δάνειο. Εξ ου και η τρομακτική πίεση που ασκούν μέσα από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.



Ο σχεδιασμός είναι να μετρήσουν δύο φορές μέχρι τον Αύγουστο, ώστε να διαπιστώσουν αν μπορεί να δημιουργηθεί «ευφορία» στους πολίτες, πόσο μπορεί να διαρκέσει ή αν πρόκειται για δημοσκοπική φούσκα. Πάνω σ’ αυτά τα αποτελέσματα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα διαμορφωθεί ένα αρχικό πολιτικό σχέδιο που θα φτάνει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η αλλαγή του πολιτικού κλίματος, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί και στην δημοσκοπική κάλπη, καθώς η τελευταία έχει πλέον παγιωμένα αποτελέσματα που είναι απόλυτα δυσμενή για τον ΓΑΠ (πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης, ακόμη και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός). Όσοι διαβάζουν τις έρευνες της κοινής γνώμης (και στο ΠΑΣΟΚ και στο Μαξίμου είναι πολλοί…) εκτιμούν ότι από την φάση της ελεγχόμενης πολιτικής αποδυνάμωσης, που είναι φυσιολογική και υπό προϋποθέσεις διαχειρίσιμη για μία κυβέρνηση, εισερχόμαστε σε μία περίοδο με όλα τα πολιτικά χαρακτηριστικά υπέρ της ΝΔ και του Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί μακροχρόνιο πολιτικό σχέδιο για να αλλάξει η πολιτική ισορροπία.
Γι’ αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση «έχει ρίξει όλα τα όπλα» στα εκλογικά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Πρόκειται για ομοβροντία «ενημέρωσης». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΓΑΠ την Τετάρτη θα μιλήσει στους βουλευτές του, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα μιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, και την Παρασκευή ενδέχεται να ζητήσει να μιλήσει και στη Βουλή! Θα ζητήσει δηλαδή συνεδρίαση για να ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και τους ανεξάρτητους!!! Μπορεί να κάνει διακαναλική συνέντευξη και διάγγελμα στον λαό.
Και όλη αυτή η τρομοκρατική επικοινωνιακή πίεση, επειδή η Σύνοδος Κορυφής είναι από τα τελευταία πολιτικά του χαρτιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου