Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Η ευρωζώνη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σχετικά με τις επιπτώσεις ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες για να μπορούν να τιμωρούνται οι δημοσιονομικοί παραβάτες.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι η περικοπή του χρέους δεν είναι πανάκεια, προσθέτοντας ότι μπορεί να επιχειρηθεί να γίνει «μόνον εφόσον έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Η καγκελάριος της Γερμανίας επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μία γρήγορη και ριζική λύση για την κρίση μέσα σε ένα βράδυ, αναφέροντας ότι τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν μαγική λύση και δεν μπορούν να υιοθετηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες.
Ομονοούν Γαλλία - Γερμανία

Εν τω μεταξύ, «κοινές θέσεις» μεταξύ της γαλλικής και της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στο ευρώ διαπίστωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί και τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

Οι δύο χώρες «συνεργάζονται για την προστασία του κοινού νομίσματος και συμφωνούν στην ανάγκη υψηλότερων συντελεστών κεφαλαιακής επάρκειας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες» ανέφερε ο Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το
Bloomberg.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σημειώνεται πρόοδος στην κατάρτιση ενός «διαρκούς και συνολικού πακέτου» για την σταθερότητα στην Ευρωζώνη εν όψει της Συνόδου Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου