Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Για τεχνική βοήθεια απευθύνεται στο ΔΝΤ η Ουγγαρία

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Το 2010 η κεντροδεξιά κυβέρνηση απεχώρησε από τη συμφωνία βοήθειας που λάμβανε η χώρα από το Ταμείο
Την τεχνική υποστήριξε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται να έχει αξιοποιήσει τους τελευταίους μήνες και, μάλιστα, αλλεπάλληλες φορές η Ουγγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nepszabadsag, επικαλούμενη υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.



Η Ουγγαρία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που προσέφυγε για δανειακή βοήθεια στο Ταμείο μετά την κρίση του 2008. Ωστόσο, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας διέρρηξε τους δεσμούς της Βουδαπέστης με το ΔΝΤ όταν ανέλαβε την εξουσία το 2010.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες η Βουδαπέστη συζητά με το Ταμείο μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας των περιφερειακών διοικήσεων καθώς τα χρέη των περιφερειών έχουν διογκωθεί σημαντικά και συνιστούν, πλέον, το μεγαλύτερο τμήμα του εξωτερικού χρέος της χώρας. Στις αρχές του μήνα η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ομόλογα των δήμων της χώρας συνολικής αξίας 840 εκατ. δολαρίων. Επί τάπητος έχουν τεθεί, κατά τη Nepszabadsag, και ζητήματα μεταρρυθμίσεων στην κοινωνική πολιτική αλλά και την εργασιακή νομοθεσία.
Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση των συνομιλιών ούτε από την ουγγρική κυβέρνηση, ούτε από τον εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου