Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Οι Φιλανδοί θέτουν όρους για να εμπλακούν στην διάσωση της Ελλάδος ζητώντας εξασφαλίσεις – Οι Γερμανοί είναι αμετακίνητοι στην συμμετοχή των ιδιωτών στην ελληνική κρίση χρέους

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Αναπτυγμένες χώρες με μη βιώσιμο χρέος πρέπει να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους για να αποτραπεί το ξέσπασμα μιας νέας οικονομικής κρίσης ανέφερε μεταξύ άλλων το μέλος της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Erkki Liikanen.

Το δημόσιο χρέος είναι ένα πρόβλημα για όλες τις αναπτυγμένες χώρες," ανέφερε ο κ. Liikanen, ο οποίος ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του ως διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας αυτή την εβδομάδα.  Όλες οι χώρες χρειάζονται ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους για να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης.
Η κρίση του χρέους της Ευρώπης έχει εισέλθει σε μια νέα φάση και απαιτεί μια σαφή πολιτική απάντηση για την πρόληψη της μετάδοσης δήλωσε ο  νέος Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, σε ομιλία του στις 13 Ιουλίου στη Ρώμη. Τόσο η Standard & Poors και η Moodys Investors Service προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ότι μπορεί να μειώσουν την πιστοληπτική  διαβάθμιση των ΗΠΑ εν μέσω ασυμφωνίας για το το ανώτατο όριο χρέους της χώρας.

Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες δεν συμφωνούν  μεταξύ τους και με την ΕΚΤ να μην συμμετέχει σε συζητήσεις για την εμπλοκή των ιδιωτών και την Γερμανία και τη Φινλανδία να δηλώνουν ότι οι  ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να συμμετάσχουν  σε  ένα δεύτερο ελληνικό σχέδιο διάσωσης.
Στις 21  Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής για να συζητήσει την κρίση και τη μελλοντική χρηματοδότηση για την Ελλάδα, δήλωσε ο  Πρόεδρος κ. Herman Van Rompuy της ΕΕ.
"Η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί με οικονομικά ή ηθικά βιώσιμο τρόπο, χωρίς τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων ανέφερε η Φιλανδή  υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen.
Η Φινλανδία, μία από τις έξι χώρες της ευρωζώνης με  ΑΑΑ πιστοληπτική διαβάθμιση  δεν θα λάβει μέρος σε όλες τις μελλοντικές διασώσεις εκτός εάν λάβει εξασφαλίσεις για τα δάνεια, δήλωσε η Urpilainen.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου