Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Κλίντον

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/greece/sunantisi-papandreou-klinton

Με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας της στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της οικογένειάς της στον κ. Παπανδρέου.


Η κ. Κλίντον έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πίνακα ζωγραφικής του Θεόδωρου Στάμου «Ατέρμονο πεδίο-Δελφοί», που κοσμεί το γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ απαντώντας σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου για την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ στον αποψινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου εναντίον της Ιαπωνίας, δήλωσε ενθουσιασμένη και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η κόρη της Τσέλσι, θα βρίσκονται στο γήπεδο στη Φρανκφούρτη, για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Η ίδια, είπε, θα θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την Αθήνα και ανέφερε ότι το παιχνίδι ΗΠΑ-Βραζιλίας το παρακολούθησε με ιδιαίτερη αγωνία με τον σύζυγό της και ήταν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το καλύτερο που έχει δει.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ξεκίνησε τις επαφές στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου τόνισε την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση.

Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υποστηρίζουμε όμως την αποφασιστικότητά της για τις μεταρρυθμίσεις. Οι επιπτώσεις της αδράνειας θα ήταν πολύ χειρότερες από τις σημερινές δυσκολίες, είπε η Αμερικανίδα υπουργός και εξέφρασε την πίστη της στη δύναμη του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου