Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Πλάκα» στον Πούτιν ή στημένη υπόθεση επικοινωνίας;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15358

Σοκ προκάλεσε στη ρωσική κοινή γνώμη η ανάρτηση αφισών στους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας οι οποίες διαφήμιζαν μια ανύπαρκτη κατασκοπευτική κινηματογραφική ταινία, στην οποία πρωταγωνιστής είναι… ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν!
Στην αφίσα ο πρώην πράκτορας της διαβόητης KGB Πούτιν, εμφανίζεται σαν να έπαιζε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, με μαύρο κοστούμι, λυμένο παπιγιόν και όπλο στο χέρι! Το «μότο» της ταινίας είναι «Ο VV θα σε καλύψει», τα δύο «V» αντιστοιχούν στο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβοτς, τα δύο πρώτα συνθετικά του ονόματος του Ρώσου πρωθυπουργού!




Τον περασμένο Μάιο, άλλη αφίσα η οποία αναρτήθηκε σε γιγαντιαίο μοσχοβίτικο «mall», παρουσίαζε τον πρόεδρο Μέντβεντεβ και τον πρωθυπουργό Πούτιν να διαφημίζουν μια νέα κολεξιόν από ρούχα! Η διοίκησή του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με την πρωτοβουλία.
Μπορεί επισήμως, από κυβερνητικής πλευράς να λέγεται ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν αυστηρά και στις δυο περιπτώσεις, ωστόσο, πόσο αποκλείεται η δεύτερη τουλάχιστον αφίσα να αποτελεί τμήμα επικοινωνιακής καμπάνιας με σκοπό την ενίσχυση της δημοτικότητας του Πούτιν, μέσω της αναβίωσης της εικόνας του «Ρώσου Τζέιμς Μποντ»; Και στο πλαίσιο της ίδιας λογικής, επειδή όταν μπλέκεις με τέτοιες υποθέσεις καλό είναι να σκέφτεται αντισυμβατικά, πόσο απίθανο είναι το πρώτο «κρούσμα» με τις αφίσες που περιλάμβανε και τον πρόεδρο Μέντβεντεβ να έχει οργανωθεί από το ίδιο κύκλωμα, με στόχο την κατασκευή άλλοθι (να υπάρχει επιχείρημα εάν οι άνθρωποι του προέδρου τον κατηγορήσουν ότι μετέρχεται ύπουλων μέσων για να υπερφαλαγγίσει τον Μέντβεντεβ στον αγώνα για το ποιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία) εν όψει της εμφάνισης της δεύτερης αφίσας που υπηρετούσε τον πραγματικό στόχο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου