Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αυστρία: Στην Ελλάδα δεν χαρίσαμε χρήματα, τα δανείσαμε

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2018132

      Τη διευκρίνιση, πως στην Ελλάδα έχουν δανειστεί και δεν έχουν χαριστεί χρήματα επαναλαμβάνει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κλάινε Τσάιτουνγκ".
Η κ. Φέκτερ συμπληρώνει πως οι δόσεις των δανείων εκταμιεύονται μόνον εφόσον είναι εξασφαλισμένη η επιστροφή των χρημάτων, ενώ, σε σχέση με εναλλακτικές λύσεις για αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει ότι η ευνοϊκότερη αυτή τη στιγμή, ακόμη και αν διαρκέσει περισσότερο χρόνο, είναι να δοθεί στους Έλληνες περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων.
"Δώσαμε στην Ελλάδα ένα δάνειο και για την αποπληρωμή του δίνουμε στους Έλληνες λίγο περισσότερο χρόνο, γιατί κατανοούμε ότι χρειάζονται χρόνο για να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις τους, ώστε να μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους", αναφέρει χαρακτηριστικά.



Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών προσθέτει πως η Ελλάδα έλαβε βοήθεια, πρέπει όμως να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να εξετάσει πώς μπορεί να ανακάμψει, πρέπει να αλλάξει τις δομές της και να σημειώσει ανάπτυξη. Στη συνέχεια ασκεί κριτική στο ότι, όπως παρατηρεί, οι Έλληνες δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις υποδείξεις που τους έχουν γίνει για μεταρρυθμίσεις και ότι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών.
Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει πως ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα, ενώ ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί και στο θέμα της είσπραξης φόρων, καθώς, όπως λέγει, αν και έχουν ψηφιστεί οι νόμοι, οι φόροι δεν εισπράττονται, γιατί δεν υπάρχει αποτελεσματική διοίκηση.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου