Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου με την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Οι σημερινές δηλώσεις Ερντογκάν και τα σχετικά περί της επίσκεψής του τη πρώτη μέρα στην Αίγυπτο. 



- Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο του Καϊρου αποθεώθηκε από χιλιάδες Αιγύπτιους ενώ χαρακτηρίστηκε και ως ο “λυτωτής” του Ισλάμ.
- “Η αναγνώριση της Παλαιστίνης αποτελεί για εμάς όχι επιλογή αλλά υποχρέωση. Θα δουλέψουμε εντατικά με τους αδερφούς Παλαιστίνιους προς τη κατέυθυνση αυτή. Ελάτε να υψώσουμε τη σημαία της Παλαιστίνης όλοι μαζί”, δήλωσε ο Ερντογκάν στο θέμα των Παλαιστινίων που πρόκειται να συζητηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ. Αντίθετοι με τη θέση Ερντογκάν, εκτός του Ισραήλ φυσικά, από σήμερα είναι και οι ΗΠΑ.

- “Δεν αναγνωρίζουμε τον αποκλεισμό της Γάζας”, τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει τουρκικά πολεμικά πλοία στη Γάζα. Ωστόσο την ίδια ώρα άλλα δημοσιεύματα γράφουν πως τα τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν ήδη ξεκινήσει προς τη Γάζα με σκοπό να παρέχουν βοήθεια σε σκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.
- “Το σημαντικότερο εμπόδιο για την ειρήνη είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, ο ισραηλινός λαός βρίσκεται απομονωμένος εξαιτίας της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης”, τόνισε.
- “Η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης απειλεί το μέλλον του ισραηλινού λαού. Το Ισραήλ πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την άρνησή του να μας ζητήσει συγγνώμη”, επισημαίνει!
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου