Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεπέρασε τις ανησυχίες και συνέχισε ανοδικά η Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.105,8544,73 0,40%  
  Nasdaq2.532,1537,06 1,49%  
Η Wall Street σήμερα

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις ξεπερνώντας την ανησυχία για εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κινήθηκε νευρικά από την έναρξη των συναλλαγών, εμφανίζοντας συνεχείς εναλλαγές προσήμου ωστόσο κατάφερε με ήπια άνοδο 0,40% να ανακτήσει και το επίπεδο των 11.100 μονάδων στο τέλος. Πιο ξεκάθαρη η τάση στον τεχνολογικό Nasdaq που κινήθηκε με θετικό πρόσημο από το ξεκίνημα των συναλλαγών για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές κοντά στα υψηλά της ημέρας.

Το κλίμα στην αγορά διαμόρφωσαν και σήμερα οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel επιχείρησε σήμερα να καθησυχάσει τις αγορές, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κάνει τα σωστά βήματα για να εξασφαλίσει την επόμενη δόση.

Την ίδια στιγμή προειδοποίησε για τον κίνδυνο από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία λόγω των επιπτώσεων που αυτό θα είχε στις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης. "Κορυφαία προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία καθώς δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, και ο κίνδυνος να μας πλήξει όλους ή τουλάχιστον κάποιες από τις άλλες χώρες, είναι μεγάλος", δήλωσε η Merkel σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Indoradio.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στη σύνοδο του Ecofin την Παρασκευή να ενισχύσουν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ θα ζητήσει από τη Γερμανία να εγκαταλείψει τις ενστάσεις της για την αύξηση των πόρων του EFSF.

Η μετάβαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner στην Πολωνία την Παρασκευή για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) είναι ενδεικτική του κλίματος ανησυχίας που έχει διαμορφώσει και στις ΗΠΑ η όξυνση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 44,73 μονάδες (0,40%) κλείνοντας στις 11.105,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 37,06 μονάδων (1,49%) και έκλεισε στις 2.532,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 10,60 μονάδων (0,91%) κλείνοντας στις 1.172,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 23 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η General Electric κλείνοντας στα 15,41 δολ. με άνοδο 0,40 δολ. ή σε ποσοστό 2,66%. Ακολούθησαν η Intel με κέρδη 2,37% και κλείσιμο στα 20,76 δολ. και η United Technologies, η οποία έκλεισε στα 72,45 δολ. με άνοδο 1,86%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-0,71%), η 3M (-0,52%) και η Wal-Mart Stores (-0,44%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,05 δολ. ή σε ποσοστό 6,48% και έκλεισε στα 0,82 δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση εμφάνισαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης. Ειδικότερα, οι τιμές των αγαθών που εισάγονται στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται πως η αύξηση του Αυγούστου ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν πτώση των τιμών κατά 1%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 13%.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι τιμές εισαγωγών πετρελαίου υποχώρησαν 2,1% ενώ εξαιρουμένου του πετρελαίου εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 0,3%.

Από τις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα της Best Buy για το β΄ τρίμηνο του έτους με την εταιρεία να υποβαθμίζει ταυτόχρονα τις προβλέψεις της.

Τα κέρδη της αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών διαμορφώθηκαν σε 177 εκατ. δολ., ή 47 cents ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο από 254 εκατ. δολ., ή 60 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 11,35 δισ. δολ. από 11,34 δισ. δολ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 52 cents ανά μετοχή και έσοδα 11,47 δισ. δολ. Οι πωλήσεις σε συγκρινόμενη βάση μειώθηκαν κατά 2,8% ενώ το ακαθάριστο περιθώριο υποχώρησε στο 25,3% από 25,7%.

Η εταιρεία μείωσε επίσης την εκτίμησή της για τα ανά μετοχή κέρδη του έτους στα 3,35 δολ. έως 3,65 δολ. συμπεριλαμβανομένης και της θετικής επίδρασης της αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 20 έως 25 cents. Σημειώνεται πως οι αναλυτές τοποθετούν τα ανά μετοχή κέρδη του έτους στα 3,45 δολ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου