Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ERDOĞAN ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός άσκησε έντονη κρητική κατά του Ισραήλ



  Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan την πρώτη του ομιλία στο περιθώριο της ιστορικής επίσκεψης του στη Βόρεια Αφρική πραγματοποίησε εκφώνησε προς τον Αραβικό Σύνδεσμο.



Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ο οποίος έδωσε σημαντικά μηνύματα προς τον κόσμο άσκησε έντονη κρητική στην παρανομία του Ισραήλ.
«Όσο το Ισραήλ δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις μας δεν θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις» δήλωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.
«Η συγκεκριμένη έκθεση δεν έχει καμία ισχύ για μας. Η έκθεση αυτή η οποία είναι όμηρος των ισραηλινών θέσεων είναι ανύπαρκτο για μας. Σας λέω ότι αναγνωρίζουμε καμία κρίση που προβλέπει τον αποκλεισμό της Γάζας. Τα Ηνωμένα Έθνη και οι άλλοι αν συνεχίσουν να παραβλέπουν την μονόπλευρη, κακομαθημένη στάση του Ισραήλ θα είναι συνεργοί στο έγκλημα. Όποτε το Ισραήλ θα είναι ένα κράτος που σέβεται το δικαίωμα στη ζωή τότε μόνο θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις. Δεν θα αναγνωρίσουμε το εμπάργκο που επιβάλλεται στη Γάζα. Θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες προκειμένου να κινητοποιήσουμε τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Θα παρέχουμε υποστήριξη στην πρωτοβουλία για την απόδοση της δικαιοσύνης. Για μια πιο δίκαιη τάξη όπως ακριβώς τα άτομα και τα κράτη πρέπει να πληρώνουν το τίμημα του εγκλήματος που διέπραξαν. Ως Τουρκία θα κάνουμε τα δέοντα ώστε να μην μείνουν χωρίς ατιμώρητες οι πράξεις κατά της χώρας μας και του κατά του διεθνούς δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου